Geropotamos

 

A sziget északi felén, Rethymno közelségében található Geropotamos különlegessége a közelben álló, ablakszerű szikla, valamint a kis zöldeskék vizű folyó, ami itt torkollik a tengerbe.

A tenger hőmérséklete a folyó közelsége miatt az év legnagyobb részében érezhetően hűvösebb itt, mint a többi észak-krétai strandon: a vízbe könnyelműen gázoló strandolót emiatt könnyen
meglepetés érheti. A folyó a legforróbb nyári hetekben nem mindig éri el a tengert, ilyenkor egy kis tó képződik a parttól alig néhány méterre, és víz lassan a földbe szivárog.

Geropotamos Kréta

Geropotamos közepesen kiépített strand: néhány napernyő, és alkalmanként egy kisebb minibár található parton.

A nyugati oldalon található sziklaképződmények barlangjaiban fókák és tengeri madarak élnek, emiatt Geropotamos védett területnek számít. Az ablak szikla magától a strandtól néhány száz méterre fekszik, a part menti sziklaplatón keresztül tekinthető meg.

Geropotamos Rethymno Kréta

Geropotamos Kréta

Régió: Nyugat-Kréta, Rethymno közelében
Part: Aprókavicsos / homokkal borított
Víz: Kék

{loadposition user99}

Geropotamos koordináták: 35.41379, 24.645658

{mosmap centerlat=’35.413318’|centerlon=’24.642248’|zoom=’16’|svautorotate=’1′}

NÉPSZERŰ: Ne felejtsd el utazásod előtt megnézni és megkötni a 2022-es krétai, illetve görögországi nyaralásokhoz ajánlott utasbiztosítást!

Kréta ajánlat, mit érdemes

Kattints ide, hogy milyen utasbiztosítást érdemes kötni idén, és miért! A sokak által kedvelt, népszerű hasznos információ mellett utasbiztosítást kalkulátort is találsz, ahol egy perc alatt meg is tudod kötni a számodra legideálisabb csomagot.

Scroll to Top