Achlia beach

Achlia beach

Elhelyezkedés: Kelet-Kréta, Lassithi régió
Koordináták: 35.027664, 25.890794

Dél-Kréta egyik csendes, háborítatlan tengeröble a Líbiai-tenger partvonalán.


Achlia beach a déli régió legnagyobb városától, Ierapetrától kb. 15 kilométerre keletre fekszik – aki ebből az irányból érkezik, könnyen és gyorsan megközelítheti ezt a partot a tenger mellett futó főúton. A főútról letérést követően ötven méter után már egy kis parkolóba torkollik a szűkös út, mely az itt működő Galini taverna parkolója is egyben. Achlia strandja (Ahlia, Aklia beach néven is emlegetik) is itt, éppen az étterem előtt van kiépítve, ahol bérelhető napernyők és napágyak szegélyezik a partot.

Achlia strand

Mivel ezt a sziget keleti felén elterülő dél-krétai tengerpartot sziklafalak szegélyezik, így Achlia kevéssé van kitéve a krétai széljárás szeszélyeinek. A fövenye szürkés színű aprókavics, homok és nagyobb kavicsok keveréke; sziklák a tenger csak elvétve, inkább strand két szélén fordulnak elő. Mint a régióban mindenhol, a tenger vize itt is kristálytiszta, búvárkodásra és sznorkelezésre kifejezetten alkalmas, egyedül a nagyobb hullámverés kavarhatja csak fel az aljzatot.

Achlia beach Kelet-Kréta strand

Mivel a strandhoz nem kell túrázni és könnyen megközelíthető, a népszerű dél-krétai strandok közé tartozik a sziget keleti oldalán, az Agia Fotia beach is közel esik hozzá. Szállásokból is viszonylag sok érhető el itt, leginkább azok számára, akik a nyüzsgés helyett a pihenést keresik. A közelben, húsz perces autózásra Ierapetra városba lehet bemenni aki a környék legtöbb ajándéküzletét keresi, illetve a másik irányban, 8-10 kilométerre keletre fekső Koutsuras és Makry Gialos biztosít még nagyobb idegenforgalmi lehetőségeket, üzleteket, szupermarketeket.

Achlia strand Ierapetra környékén, Kelet-Kréta tengerpartok

Ajánlott apartmanok, studió Achlia környékén

Achlia strand információk

Part: Aprókavicsos / kavicsos / köves
Víz: Zöld / kék
Hullámzás néha előfordulhat, viszonylag szélvédett
Kiépítettség: parkoló, taverna, bérelhető napernyők és napágyak
Egyéb nevek, írásmódok: Paralia Achlia, Aklia beach, Ahlia

Achlia beach, Kelet-Kréta strandok (Ahlia, Aklia)
Scroll to Top