Damnoni beach

Damnoni beach

Elhelyezkedés: Nyugat-Kréta, Rethymno régió
Koordináták: 35.174546, 24.415455

Damnoni strandja egy könnyen megközelíthető, Plakias várostól alig három kilométerre elterülő, széles tengeröböl.


Damnoni Kréta sziget déli részének egyik tágas, teljesen kiépített tengerpartja, mely körül további remek strandok találhatóak. Megközelíteni Plakias környékéről meglehetősen egyszerű, mivel közlekedési táblák is mutatják az utat, illetve magától a régióközponttól, Rethymnótól sem esik túlzottan messzire, onnan kb. 37 kilométeres táv. Ingyenes parkolásra a part mögött húzódó út szélére lehúzódva nyílik mód, ahol szinte mindig találni szabad helyeket a járműveknek.

Damnoni Kréta

Miért látogasd meg a Damnoni beachet?

A hosszan húzódó, főként világos színű aprókaviccsal borított parton zsúfoltság még a nyári hónapokban sem igazán jellemző, mivel a tágas fövenyen kényelmesen elfér néhány tucatnyi bérelhető napernyő és napágy. Aki saját napernyővel érkezne Damnonihoz, az is könnyedén talál letelepedésre alkalmas helyet, ahová felállíthatja az árnyékolóját.

Damnoni beach Kréta

Damnoni beach nyugati oldala valamivel jobban kiépített, ahová az út is befut: az itteni éttermekben egy könnyű ebéd vagy vacsora elfogyasztására is alkalom nyílik. A legkedveltebb tavernák ezen a dél-krétai strandon a Mesogeios taverna, a Taverna Violakis 1967, illetve a Damnoni Taverna, melyek közül mindegyik jó értékeléseket és véleményeket kapott a vendégek többségétől, így ajánlott éttermek. Az épületek környéke meglepően zöld, hatalmas pálmák és buja mediterrán növényzet él errefelé, meglepő kontrasztot alkotva Dél-Kréta ezen részének meglehetősen kopár, sziklás dombjaival.

Damnoni beach, Nyugat-Kréta legjobb strandjai

Kréta szigetének ezen szegletében a Líbiai-tenger vize már június végétől is kellemes hőmérsékletű és meglehetősen tiszta, a vízben helyenként kisebb-nagyobb sziklák és sziklapadok csoportosulnak, főként a part közelében.

Damnoni Kréta

Damnoni azok ritka strandok egyike Kréta déli részén, melynek felfedezésére gyakran szervezett fakultatív programok is érkeznek, melyek elsősorban a Rethymno régióban nyaralókat érintik.

Damnoni strand, Nyugat-Kréta Rethymno régió fakultatív program

Mivel Damnoni beach a part teljes hosszában békés és nyugodt, így mind ez a strand, mind a környékbeli további tengerpartok és öblök kellemes és csendes időtöltést jelenthetnek a Nyugat-Kréta ezen déli oldalát választó, nyugodt pihenés kedvelőinek. A közelben olyan további egyedi strandok bújnak meg, mint a Kréta nudistastrandjaiként elhíresült Ammoudaki beach, a Klisidi öböl (Kleisidi beach), az Ammoudi beach, melyek mindössze pár perces sétára fekszenek, illetve valamivel távolabb Shinaria búvárparadicsoma, vagy az egyedi Pirate’s Fjord (Kalypso) beach.

Damnoni beach Nyugat Kréta strandjai Rethymno régió

Szállások Damnoninál

A strand Nyugat-Kréta déli oldalán viszonylag jól kiépített környék, ahol a tavernák mögött néhány apartman is vár vendégeket. Ha valaki az itteni csendnél nagyobb nyüzsgést szeretne, érdemes a közeli, három kilométerre fekvő Plakias szállásai között is nézelődnie. Egyéni utazással az alábbi szállások ajánlottak Damnoniban, hogy a környék partjai könnyen és gyorsan elérhetőek legyenek. Ajánlott utasbiztosítást és kalkulátort az idei évi nyaraláshoz itt találsz!

Damnoni beach információk

Part: Homok, aprókavics, kavics, helyenként sziklákkal
Víz: Zöld / kék
Mélyülés: közepes hullámzás néha előfordul
Kiépítettség: parkoló, bérelhető napernyők és napágyak, tavernák
További nevek, írásmódok: Paralia Damnoni

Damnoni strand Kréta

Scroll to Top