Panormos

Panormos beach

Elhelyezkedés: Nyugat-Kréta, Rethymno régió
Koordináták: 35.417856, 24.688286

Panormos Kréta északi felének egyik kisebb üdülőkomplexuma, több strandszakaszból álló homokos partját évente sokan látogatják.


Panormos (Panormo) elsősorban a Nyugat-Krétán, azon belül is Rethymno régióban nyaralók számára ismerős, ugyanis a nagyvárostól alig húsz kilométeres távolságra, tőle keleti irányban fekszik. A kis krétai nyaralófalu mellett a sziget autópályája, a National Road is elhalad, melyről természetesen ide is van leágazás.

Panormos strandjai közül szinte mind teljesen kiépített, és zömében aranyló színű homokkal borított parttal rendelkeznek. A Krétai-tenger vize a legtöbb helyi strandon csak viszonylag lassan mélyül, így kisgyermekes családoknak is ideális lehet. A kisebb-nagyobb öblöket oldalról sziklák és hullámtörők védik, viszont az északi fekvés miatt hullámzással időnként számolni kell Kréta szigetének ezen vidékén is.

Panormos Nyugat-Kréta, Rethymno régió

A bérelhető napernyőkön és napágyakon kívül egy-két beach bár található még lent a parton, ahol a strandolók éhüket és szomjukat csillapíthatják. Panormos tengerparti részén 4-5 különböző öböl is meglátogatható, így amikor valaki Panormos beachről beszél, több strand is szóba jöhet, a kikötő előtt elterülő szakasztól egészen a falu két szélén lévő sziklás partokig.

Panormos jól felszerelt település Kréta szigetén, a part mögött tavernákkal, szupermarketekkel, bárokkal, gyógyszertárra, ATM automatákkal, így egy teljes nyaralás is eltölthető itt anélkül, hogy kimozdulna valaki. Még búvárklub is működik itt (Atlantis Diving Center Panormo), akikkel a közelben lehet merülni megfelelő időjárási körülmények esetén.

Apartmanok, szállodák Panormoban

A falu kifejezetten nyugodt hangulatú, de a közeli Rethymno város látnivalói és nyüzsgése fél órán belül elérhetőek helyi buszjárattal, taxival vagy bérelt autóval. A nagyobb szállodák zöme a település központjától kissé távolabb fekszik Rethymno irányában, míg a centrumban inkább az apartmanok és studiók jellemzőek. Lássunk néhány ajánlott szállást a krétai utazók vélemény alapján azoknak a Krétán egyénileg nyaralóknak, akik itt szeretnének megszállni!

Ajánlott apartmanok

Castello Apartments (2-3 fő)

Philoxenia Apartments (2-4 fő)

Kasteli Studios & Apartments (2-4 fő)

Kastro Apartments (max 4 fő)

Asterion Apartments (2-4 fő)

Ajánlott szállodák, hotelek

Iliana Hotel ** (2-4 fős szobák)

Z Boutique Hotel **** (2-4 fő)

Panormo Beach Hotel *** (2-4 fő)

Kirki Village **** (csak felnőtteknek, 2-4 fő)

Captain’s House Hotel Suites (2-4 fő)

További szállások Panormosban…

Panormos Kréta hotel, apartman

Panormos strand információk

Part: Homokos, helyenként kavicsos
Víz: Kék / zöld, a homokos partokon lassan mélyülő
Hullámzás: előfordulhat, de vannak hullámzástól védettebb részek is
Kiépítettség: napernyők és napágyak, helyenként beach bárak, tavernák

Scroll to Top