Souda beach

Souda beach

Elhelyezkedés: Nyugat-Kréta, Rethymno régió
Koordináták: 35.192076, 24.364409

Souda egy átlagosan kiépített, viszonylag tágas öböl Kréta szigetének déli részén, Plakiastól mindössze néhány kilométerre.


A Plakiastól három kilométerre nyugatra fekvő strand viszonylag könnyen elérhető a városból, hiszen aszfaltút is vezet ide. A környék sziklastrandjai közül kiemelkedik méretével, ugyanis ez a tengerpart négyszáz méter hosszan húzódik megszakítás nélkül, gyakorlatilag egy nagyobb öblöt képezve a part mentén.

Souda beach Dél-Kréta

Megállásra alkalmas parkolóhelyek főként az út mentén vannak, mely közvetlenül a strand mögött fut, de errefelé ritkán fordul elő, hogy megtelnének a helyek. Akinek esetleg mégsem felel meg az út szélén parkolás, egy nagyobb parkolót is talál a Souda beach nyugati végéig elautózva.

Souda strand Plakias környékén

Souda beach mögötti dombokon néhány aparmanház működik, míg lent a part közelében tavernát és kávézót is találni: a Taverna Delfini és bár, illetve a Galini Tavern működnek itt, és várják vendégeiket. Lent a parton néhány napernyő és napágy bérlésére természetesen lehetőség adódik, de mivel a hely meglehetősen tágas, saját napernyőt is is lehet szúrni szinte bárhová.

Souda beach Nyugat-Kréta

A Souda beach tengerparti fövenye elsősorban kisebb-nagyobb kavicsokkal és szürkés-barnás aprókaviccsal borított. Fürdőcipő bár ajánlott, de nem mindenhol kötelező, ugyanis a sziklapadok inkább a strand két szélén bújnak meg a víz alatt.

Souda strand Kréta (Rethymno régió)

Souda strandjának igazi erőssége, a mélykék, nyugodt tenger szélcsendes időben látható igazán, ugyanis a Líbiai-tenger vizének tisztaságát az erős hullámzás errefelé könnyen felkavarja.

Souda Kréta

Figyelem: a dél-krétai, Rethymno régióban Plakias mellett fekvő Souda strand és környéke nem egyezik meg a Chania (Haniá) kikötőjeként ismert, északon fekvő Souda településrésszel – a kettő között több mint 80 kilométeres a távolság.

Souda beach Nyugat-Kréta, Plakias közelében

Szállások Dél-Krétán, Souda közelében

Souda mögött épült fel az Eolia Beachfront studios, illetve alig egy kilométerre található a Creta Spirit apartman és studió. Az innen három kilométerre fekvő Plakiasban számos apartman, studió és hotel várja a nyaralókat, melyeket ide kattintva nézhetsz meg és foglalhatsz le, akár egyénileg utazol Kréta szigetére, akár csak pár napot szállnál meg itt.

Souda Dél-Kréta

Souda beach információk

Part: Aprókavicsos / homokos
Víz: Kék, közepesen mélyül
Hullámzás: időnként előfordulhat
Kiépítettség: bérelhető napágyak és napernyők, taverna, bár, parkoló
Egyéb nevek, írásmódok: Paralia Souda, Souda Plakias

Scroll to Top