Kara Mousha pasa mecset (Kara Mousa Pasha Mosque)

Az 1646-ban épült Kara Mousa mecset az óváros egyik jellegzetes épülete.


A Kara Mousha pasa mecset (Kara Mousa Pasa Mosque) nevét a Rethymno ellen tengeri ütközetet vezető török pasáról kapta. A mecset bejáratánál található kertben egy kis szökőkút is található, ahol a hívek megmosakodhattak, mielőbb beléptek az épületbe.

Kara Mousa pasa mecset (Kara Mousa Pasha Mosque) Rethymno Nyugat-Kréta óváros

A Kara Mousa pasa mecset az óváros közelében fekszik, azonban nem a Rethymno egyik legszebb látnivalójának számító velencei kikötő, hanem a modern kikötő közelében, a pálmafás tengerparti promenád keleti végének közelében. A mecset mellett egy kis tér is található egy katonaszoborral annak nyugati szegletében, továbbá a tér Rethymno egyik nagy taxiállomásaként is működik.

Rethymno legszebb terei, katonaszobor

Koordináták: 35.366706, 24.478940

Egyéb nevek, írásmódok: Kara Mousa Pasha Mosque, Cara Musa Pasa Camii

NÉPSZERŰ: Ne felejtsd el utazásod előtt megnézni és megkötni a 2022-es krétai, illetve görögországi nyaralásokhoz ajánlott utasbiztosítást!

Kréta ajánlat, mit érdemes

Kattints ide, hogy milyen utasbiztosítást érdemes kötni idén, és miért! A sokak által kedvelt, népszerű hasznos információ mellett utasbiztosítást kalkulátort is találsz, ahol egy perc alatt meg is tudod kötni a számodra legideálisabb csomagot.

Scroll to Top