Psili Ammos beach

Psili Ammos beach

Elhelyezkedés: Kelet-Kréta, Lassithi régió
Koordináták: 35.251059, 26.267251 (Vai beachről átsétálva)

Psili Ammos egyike a Vai pálmastrand közelében fekvő kis méretű, ám látványos öblöknek.


Kelet-Kréta egyik leghíresebb strandjától, Vai beachtől Psili Ammos alig pár perces sétára fekszik, és kizárólag vagy onnan, vagy a tenger felől megközelíthető. Eléréséhez tehát először Vainál kell leparkolni, majd a pálmastrand feletti kilátóból indul a séta a déli részen elterülő Psili Ammoshoz.

Psili Ammos beach, Kelet-Kréta legszebb strandjai

A Psili Ammos beach, melynek jelentése ‘finom homok’, még főszezonban sem túl látogatott, szépsége ellenére viszonylag kevesen látogatják. Kelet-Kréta ezen kis tengerpartja még szinte teljesen érintetlen, semmilyen formában nem építették ki – itt még a máshol nagyrészt megtalálható napágyakból, napernyőkből álló sor sincs meg. Az elnevezése ellenére nem csupán a finom homok, hanem sóderszerű aprókavics és homokkő sziklák is megtalálhatóak itt, amivel nem lóg ki a környék strandjainak sorából.

Psili Ammos beach Vai mellett

Mivel természetes árnyék kevés akad a Psili Ammos beachen, hosszabb tartózkodás esetén napernyőt, esetleg ételt-italt célszerű magunkkal vinni. Aki mégis elfeledkezne szomjoltóról, annak szerencséje van, lévén a szomszédos Vai beach tavernái és bárjai csupán pár perces sétát jelentenek.

Psili Ammos beach, Vai beach

Psili Ammos beach búvárkodásra, sznorkelezésre is alkalmas kelet-krétai strand, főként a part két szélén, ahol a tengerben kisebb-nagyobb kövek adnak némi változatosságot.

Paralia Psili Ammos (Psili Ammos beach) Kréta sziget

Psili Ammos beach információk

Part: Aprókavics / homok
Víz: Zöld, hullámzás előfordulhat
Mélyülés: közepesen gyorsan mélyül
Egyéb nevek, elnevezések: Paralia Psili Ammos

Scroll to Top