Ammoudaki beach

Ammoudaki beach

Elhelyezkedés: Nyugat-Kréta, Rethymno régió
Koordináták: 35.172754, 24.419325

Türkizkék víz, világos színű aprókavicsos föveny, levetett fürdőruhák: az Ammoudaki beach (Mikro Ammoudi) a nudisták kedvelt tengerpartja.


Dél-Kréta egyik legszebb strandjaként az Ammoudaki beach igen kedvelt tengerpart Rethymno régiójában, bár feltétlenül tudni kell róla, hogy meglehetősen speciális hely: Kréta egyik hivatalos nudistastrandja.

Ammoudaki beach Dél-Kréta legjobb strandok

Az Ammoudaki beach, mely a térképeken Mikro Ammoudi beachként is felbukkanhat, remek fekvése és gyönyörű tengerpartja miatt lett rendkívül népszerű a nudisták körében, amit az idők folyamán szép lassan ki is sajátítottak maguknak.

Ammoudaki beach Dél-Kréta

Ammoudaki beach Rethymnótól, a régió vezető városától bő harminc kilométerre fekszik, a legközelebbi fontosan település a nagyjából három kilométerre fekvő Plakias. Utóbbiból aszfaltozott út is vezet Dél-Kréta ezen szegletébe, ahol olyan illusztris strandok fekszenek, mint a méretes Damnoni beach, az egyik legszebb krétai sziklastrand az Ammoudi beach, vagy épp jelen leírásunk tárgya, az Ammoudaki, avagy ‘kicsi Ammoudi’ beach.

Ammoudaki, Kréta nudista strand, Damnoni
A képen Damnoni beach, ahonnan a legegyszerűbb a megközelítés, és amelynek keleti végében méretes szikla is jelzi Kréta délnyugati részének nudistastrandját

Kréta nudistrastrandjához, az Ammoudaki beachhez egyenesen Damnonitól vezet az út, melytől alig kétszáz méterre, keleti irányban fekszik: vagy annak legvégén kell leparkolni az autót, ahol az aszfaltozott út is véget ér, vagy a merészebbek megpróbálhatnak átmenni a földes-köves, elég rossz úton, mely Ammoudaki parkolójához vezet. A parkoló másik megközelítése Lefkogia falun át történik, mely nem Damnoni irányából, hanem az Ammoudi strand felől hoz ide.

Ammoudaki beach, Dél-Kréta legszebb strandjai

Ammoudaki beach, Kréta egyik hivatalos nudistrandja rendkívül jól ki lett építve az elmúlt években: a kopár sziklákat manapság meglehetősen jól beterítették növényekkel, melyeket rendszeresen gondoznak is. A strandon lévő beach bár tavernaként is működik (Ammoudaki beach bar), így enni-inni egyaránt lehet itt, anélkül hogy át kellene sétálni valahová.

Ammoudaki nudista strand Kréta sziget

A parton bérelhető napernyők és napágyak fekszenek, melyeket viszont elég hamar elfoglalnak az ide látogatók: mivel a környezet szép, a strand rendkívül bájos, Rethymno régiójának egyik leginkább látogatott déli strandjaként akár nagyobb zsúfoltság is előfordulhat nyaranta.

Kréta nudista strand, Ammoudaki beach

A strand a szélvédettebbek közé tartozik Kréta szigetén, mivel két oldalról több méter magas sziklafalak fogják közre, ám hullámzás ettől függetlenül néha előfordulhat itt. A föveny aprókavicsokkal és kavicsokkal borított, a vízben helyenként sziklákkal. Mélyülése közepes, néhány méter után már úszni szükséges a Líbiai-tengerben.

Kréta sziget nudizmus, Görögország (Ammoudaki beach)

Dél-Kréta eme szeglete rendkívüli módon megáldott remek strandokban, hiszen a fent már említett Damnoni és Ammoudi beacheken kívül itt található Shinaria beach (Skinaria beach), a krétai búvárparadicsom, illetve a Pirate’s Fjord (Kalypso beach) is, mely rendkívül egyedi látványt nyújtó tengerpart. Ammoudaki mögött a köves-földes út egyébként Damnonit, magát Ammoudakit, egy apró öblöt Klisidit (Kleisidi), illetve Ammoudi beachet köti össze, a többihez már néhány kilométert autózni kell.

Kréta sziget nudista strand, Dél-Kréta

Szállások a közelben

Aki Ammoudaki közvetlen közelségében szállna meg, annak Damnoni néhány apartmanja javasolt, mivel más nincs a strand közvetlen környékén, mindössze egy-két kávézó és taverna, pl. a Damnoni Taverna.

Aki a közeli strandokat szeretné gyakrabban meglátogatni, azoknak Plakias város lehet még jó opció, mely még nem túl messzire, közúton kb. három kilométerre fekszik innen: ott viszonylag széles az apartmanok és szállodák kínálata, számos taverna és bár is fellelhető, továbbá szupermarketek és turisztikai szolgáltatók is szép számmal várják az érkezőket. Kréta ezen szeglete meglehetősen nyugodt, számos rajongója van az itteni remek strandoknak és a déli rész érdekes karakterének.

Ammoudaki, Dél-Kréta strandjai (nudista strand)

Ammoudaki beach információk (Dél-Kréta nudista strand)

Part: Aprókavicsos / homokos
Víz: Türkiz
Mélyülés: közepes
Kiépítettség: parkoló, bérelhető napernyők és napágyak, öltöző, beach bár, mosdó
További nevek, írásmódok: Paralia Ammoudaki, Mikro Ammoudi, Mikro Ammoudi beach, Amoudaki beach, Ammoydaki

Nyugat-Kréta nudista strand, Ammoudaki beach Rethymno régió
Ammoudaki beach Kréta nudista strand, Rethymno régió
Kréta szállások
Apartman és hotelek véleményei, árak, értékelések
Scroll to Top