Autókölcsönzés Krétán

Kréta autókölcsönzés, autóbérlés, motorbérlés

Mit ér a Kréta minden szépsége, ha nem fedezed fel? A legtöbb, szigetre látogató nyaraló bérelt autóval járja körbe a szigetet: nemzetközi és helyi cégek széles választéka áll rendelkezésre.


A repülővel Kréta szigetére érkező utazók többségének az autóbérlés biztosítja a kötetlen felfedezés örömét és szabadságát. Miért éppen az autóbérlés ajánlott, holott számos görög szigeten rendkívül kedvelt a motorkölcsönzés is? A válasz egyszerű: Kréta hatalmas sziget, nagy távolságokkal, amikre egy kisebb robogó sokkal kevésbé alkalmas, mint az autó. A kisebb motoroknak mind a kényelme, mind a menettulajdonságai erősen korlátozottak Kréta viszonylatában, a nagyobb motorokhoz pedig már nem elegendő a B jogosítvány.

Kréta sziget autóbérlés, autókölcsönzés információk

Autóbérlés Krétán, autókölcsönzők (Crete Rent A Car)

Kréta sziget nagyobb városaiban, illetve a nyaralóhelyeken szinte mindenhol megtalálhatóak az autókölcsönzők, gyakran méretes hirdetőtáblákon jelezve a helyüket. A nemzetközi autóbérlő cégek (Hertz, Avis, stb) inkább a nagyvárosokban és a repülőtereken, míg a helyi gyökerekkel rendelkező, általában rugalmasabb és olcsóbb autóbérlő cégek mindenfelé megtalálhatóak Krétán.

Így ha valaki autót szeretne bérelni akár Nyugat-Krétán, akár Kelet-Krétán, nem lesz nehéz dolga: minden településen, ahol nyaralók megfordulnak, vannak autóbérlő cégek. Így nem csupán a Chania, Rethymno, Heraklion méretű városokban, hanem az olyan kisebb nyaralófalvakban is van lehetőség az autóbérlésre, mint a Kréta nyugati részén fekvő Gerani, Maleme, Agia Marina, Platanias, Bali, Panormos falvakban, vagy Kelet-Krétán Kokkini Hani, Gouves, Analipsi, Anissaras, Stalis, Hersonissos, Malia, Sisi vagy a többi kisebb-nagyobb városkában.

A cégek mindenfelé látványos ‘Rent A Car’, ‘Car Rent’, Car Hire’ feliratokkal jelzik az irodájukat, illetve gyakran helyi turisztikai irodákban is van lehetőség autóbérlésre.

Autóbérlési szabályok, tudnivalók Kréta szigetén

A kölcsönzők Krétán elvárják, hogy a sofőr betöltse a 21. (valahol a 23.) életévét. Ezen kívül többségük ragaszkodik a legalább 1 éve megszerzett jogosítványhoz, de ez nem meglepő, mivel némi rutin egyébként is ajánlott a szigeten, ismeretlen utakon történő vezetéshez. Nemzetközi jogosítvány nem szükséges az autóbérléshez, a legtöbb autó- és motorkölcsönző gond nélkül elfogadja a magyar okmányt.

Autóbérlés Krétán, hol érdemes autót bérelni Krétán Gouves, Malia, Kokkini Hani, Hersonissos, Heraklion

Autóbérlés Krétán – csak teljes biztosítással!

Aki autót bérel Kréta szigetén, rendkívül fontos, hogy teljes biztosítással, azaz ‘Full Insurance’ kitétellel tegye azt meg, lehetőleg önrész nullázóval, azaz ‘Zero Excess’ kiegészítővel. Hogy miért nagyon fontos ez? Ha balesetezünk (akár mi okoztuk a kárt, akár más jött belénk) így nem kell fizetnünk a kárért, mivel az önrész nullázó a teljes biztosítással éppen erre szolgál. Gyakran előfordul – főként nagyvárosokban – hogy nekimennek az autónak parkoláskor, horpad a lökhárító vagy a karosszéria, és ha éppen nem vagyunk ott, amikor ilyen történik, akkor nehéz lesz utólag bármit is bizonyítani, hogy nem mi voltunk. Teljeskörű biztosítás nélkül kártól függően egy ilyen vétlen eset több ezer Eurós tétel is lehet, melytől csak teljeskörű biztosítással, és mellette önrész nullázóval, azaz Full Insurance + Zero Excess opcióval tekint el teljesen a kölcsönző! Ha teljeskörű biztosításunk van, de önrésszel, akkor az önrész erejéig nekünk kell fizetnünk kell a kárt.

Kréta Chania, Rethymno, Heraklion  autóbérlés car rent

A kilométer korlátozás nem jellemző a szigeten található kölcsönzőknél, de erre is célszerű a bérlés előtt rákérdezni, nehogy meglepetés érjen. A krétai autókölcsönzők természetesen adnak telefonszámot is, melyen 0-24 óráig elérhetek, ha bármilyen baj történne – az alkalmazottak és diszpécserek többsége a görögön kívül angol nyelven is beszél.

Mivel a Kréta általános közbiztonsága jó mondható, az autó ellopásától nem kell tartanunk – a szigetről nem lenne egyszerű kivinni a járművet. Érdemes azonban elővigyázatosnak lenni, és nem tartani semmilyen komolyabb értéket az autóban: látható helyen ne hagyjunk fényképezőt, telefont, táskát, illetve semmilyen olyan dolgot, ami feltöréssel eltulajdonítható!

Kréta szigetén autót bérelni és vezetni kellő körültekintéssel sokak számára jó élmény, és az autóbérlés gyakorlatilag a legjobb opció arra, hogy olyan tájait is felfedezzük ennek a hatalmas, számos szegletében lenyűgöző szigetnek, ahová fakultatív programok, hajókirándulások, szervezett utak nem visznek.

Nyugat-Kréta, Kelet-Kréta autóbérlés

Ha autót tervezel bérelni Krétán, utasbiztosítást kötni természetesen feltétlenül ajánlott nyaralás előtt: az idei évben Krétára, illetve Görögországba ajánlott utasbiztosításról itt írunk, ahol utasbiztosítási kalkulátort is találsz, és online azonnal meg is tudod kötni az utasbiztosításod.

Kellemes vezetést kívánunk Krétán!

Scroll to Top