Koutsounari (Kutsunari)

Régió: Kelet-Kréta, Ierapetra közelében
Koordináták: 35.011879,25.829112

Dél-Kréta tenger menti, dimbes-dombos területen fekvő Koutsounari aprócska települése elsősorban a nyugalmáról ismert.


Koutsounari (Kutsunari) épületei a déli főút mentén találhatóak több kilométer hosszan, Ierapetra és Makris Gialos (Makry Gialos) között. A helybéliek lakóházai néhány szálloda és apartman társaságában az úttól valamivel északabbra, a környező magasabb dombokon nyugszanak, míg néhány délebben, a tenger közelségében épült, a két részt a főút választja ketté.

A szálláshelyek közelében, a főút mentén néhány kisebb, családi vezetésű taverna és egy-két szupermarket található, melyek az itt nyaralók igényeit szolgálják ki kora tavasztól késő őszig.

Koutsounari, Kréta sziget déli részén

Az élet Koutsounari környékén igen csendes, mivel a klasszikus tömegturizmus elkerüli a települést: Kréta ezen részén közel sincsenek olyan szállodasorok, mint északnyugaton Agia Marina környékén, vagy keleten Malia és Hersonissos városokban.

Koutsounari, Dél-Kréta

A környéken így a szállodák sem egymás közvetlen közelébe, inkább kissé elszórtan épültek, klasszikus sétálóutca, vagy tengerparti promenád sincs. Akik nyaralásukon a nyugalmat kedvelik, azok számára Kutsunari ideális pihenőhelynek bizonyulhat Kréta szigetén, mivel itt garantáltan a kakasok ébresztik az embert, és nem pedig a némelyik elsuhanó autóból áradó hangos zene.

Koutsounari, Dél-Kréta

A közelben több kirándulási lehetőség is adódik, számos túraútvonal indul a környező hegyekbe.

A helyi strandok fövenye kisebb-nagyobb kavicsokkal, illetve szürkés-barnás színezetű durvahomokkal borított, több közülük aránylag lassan mélyül. Koutsounari strandjai között több napágyakkal és napernyőkkel kiépített is van, zsúfoltságra a nyári főszezonban itt sem kell számítanunk.

Koutsounari, Dél-Kréta strand

A legközelebbi nagyváros Ierapetra, mely alig 8 kilométerre fekszik, így akinek hiányzik némi nyüzsgés vagy szeretne kicsit vásárolgatni az üzletekben, annak sem kell túl messzire mennie. Kréta déli részének egyik legszebb strandjára, Chrissi szigetre is onnak indulnak a hajók, továbbá néhány történelmi érdekességre is bukkanhatunk.

Dél-Kréta, Görögország

Távolságok

Heraklion: 106 km
Sitia: 68 km
Agios Nikolaos: 46 km
Ierapetra: 10 km
Makrygialos: 17 km
Stalis: 75 km

Vai: 73 km
Chrissi sziget: 18 km

Scroll to Top