Rethymno beach

Rethymno beach

Elhelyezkedés: Nyugat-Kréta, Rethymno régió
Koordináták: 35.366622, 24.486935

Rethymno város strandja teljeskörűen kiszolgálja a Kréta szigetén itt nyaraló turistákat, mivel a régió leginkább kiépített, leghosszabb tengerparti része.


A nyugat-krétai nagyváros fő strandja, azaz a Rethymno beach több mint két kilométeren át húzódik a település keleti oldalán, és összeér az Adelianos Kampos névre keresztelt külvárossal, ahol szállodák hosszú sora húzódik. Rethymno strandja már a belvárosban, a modern kikötőnél megkezdődik, majd szinte végig út is halad mögötte. A tengerpart Kréta leghosszabb homokos tengerpartjai közé tartozik, ugyanis a föveny errefelé szinte teljes hosszábban egybefüggően homokkal, illetve helyenként sóderszerű aprókaviccsal borított.

Rethymno beach (Rethymno strand, tengerpart) Nyugat-Kréta

Rethymno tengerpartja sok helyen meglehetősen lassan is mélyül, így hullámoktól és széltől csendes időben a különösen családbarát jelzőt is kiérdemli. A városközpontban, valamint a külvárosi szállodák előtt a parton néhány Euróért bérelhető napágyak és napernyők sorai hevernek, mögöttük helyenként elszórtan tengerparti bárokkal, tusolókkal, öltözőkabinokkal. Helyenként életmentő szolgálat is működik, mely kiemelten vigyáz a Rethymno strandján fürdőzőkre, kicsikre és nagyokra egyaránt.

Rethymno strand

Nyaranta nem csupán a hétvégéken, de a hétköznapokon is sokan járnak ide napozni, fürdeni, vagy csak pihenni egy kicsit: sok helybeli akár a szieszta alkalmával, kora délután jön le néhány órára kikapcsolódni, vagy úszni a tengerben.

Rethymno beach, Nyugat-Kréta homokos strand

A város fő strandjának hátterében, Rethmyno strandtól (Rethymo beach) alig 60-80 méterre néhány szupermarket, étterem és kávézó gondoskodik a nyaralók folyamatos ellátásáról. Aki vízisportokért rajong, néhány lehetőség őket is várja: az Ikarus Watersports Rethymno Krétán többek között jet-ski bérlést, fánkot, parasailinget biztosít a kalandra vágyóknak, a kunyhójuk a kikötő közeli részén üzemel nyaranta, a Popeye Water Sports pedig az aszfaltozott út végén, a központtól távolabb várja a vendégeit.

Rethymno tengerpart, Nyugat-Kréta strand

Rethmyno külső strandjai

Rethymno hosszú homokos tengerpartjai a központtól távolabb részektől, nagyjából a kikötőtől két kilométerre már nem minősülnek fő strandrészeknek, hanem a klasszikus Rethymno beach elnevezés helyett más neveket kaptak. Eszerint a krétai város külső részein keletre lehet találkozni Pervolia beach, Missiria beach, Platanes beach, Adelianos Kampos beach elnevezésekkel is.

Rethymno Adelianos Kampos beach

Utóbbi, Adelianos Kampos Rethymno egyik legnagyobb keleti külvárosi része, ahol rengeteg hotel is található, már 5 kilométerre fekszik a városközponttól. Ez a rész is gyakran homokkal borított tengerpart, ám itt jóval többször vannak sóderszerű, aprókavicsos szakaszok. Ezeket a partokaz elsősorban az itt épült szállodák vendégei látogatják, mivel sok hotel közvetlenül a tengerpartra épült, illetve utak is vezetnek le a tengerhez.

Rethymno nyugati oldalán, az óvárostól Chania irányában jóval kevesebb a fürdési lehetőség, mert a város azon része jóval inkább sziklás-köves, és csak néhány helyen van tengerben fürdésre alkalmas hely. Itt olyan aprócska strandok vannak, mint a mindössze ötven méter hosszú Despotiko beach, ahol félkörben egy hullámtörő is zabolázza a tengert, vagy a sóderszerűen kavicsos, szürkés-barnás színvilágú Koumbes beach. Ezeket követően kilométerig sziklás a a part, és a legközelebbi fürdőhely az Episkopi beachtől Georgioupolisig húzódó hosszú strand.

Rethymno város nyugati része Krétán

Hol érdemes megszállni Rethymno strandja közelében?

Amennyiben nem valahol Rethymno óvárosában vagy távolabb a tengertől szeretnénk megszállni Kréta egyik legszebb településén, akkor jó hírünk van: rengeteg szálloda épült fel a strand közelében. Gyakran még a tengerpart közelébe épült hotelek is rendelkeznek úszómedencével, így ha csak egy gyors felfrissülésre vágyunk, vagy a tenger nagyon hullámzik, akkor is van lehetőség egy kis úszásra. Rethymno fő strandjának közelében fekvő szállodák kivétel nélkül a város keleti oldalán épültek fel, az óvárostól egészen Adelianos Kamposig, több kilométer hosszan. Rethymnóban történő nyaraláshoz a krétai utazók az alábbi szállásokat ajánlják a tengerpart közvetlen közelében, ha valaki itt szeretne megszállni a szigeten.

Ha Nyugat-Krétára utazol, az idei évre ajánlott utasbiztosításról információt, kalkulátort és ajánlást itt találsz!

Ajánlott apartmanok, studiók Rethymno strand közelében

Aloe Apartments (2-4 fő)

Marilyn Apartments (2-6 főig)

The Sea View Apartments (2-4 fő)

Star Apartments (2 fő)

Kallithea Studios (2-3 fő)

Icarus Apartments (2-4 fő)

Marel Apartments (2-3 fő)

Sunny Beach Apartments (2-4 fő)

Vesperi Studios & Apartments (2-4 fő)

Aqua Marina (2-4 fő)

Meltemi Coast Suites (2-4 fő)

Golden Coast Seaside Apartments (2-4 fő)

Rethymno ajánlott szállodái a strandhoz közel

Palm Bach Hotel Apartments (2-3 fő)

Yacinthos (2-4 fő)

Batis Beach Hotel (2-4 fő)

Ilios Beach Hotel (csak felnőttek, 2-3 fő)

Iperion Beach Hotel (2-3 fő)

Cosmos Hotel (2-3 fő)

Mardinik Hotel Apartments (2-4 fő)

Theo Beach Hotel Apartments (2-4 fő)

Steris Elegant Beach Hotel & Apartments (2-4 fő)

Ammos Suites (2-4 fő)

Szállodák a külvárosban (Adelianos Kampos)

Trefon Hotel Apartments & Suites (2-6 fő)

Rethymno Village Hotel (2-3 fő)

Mary Hotel & Suites (2-6 főig)

The Syntopia Hotel (2-3 fő)

Mary Hotel & Royas Suites (2-6 fős szobák)

Marinos Beach Hotel (2-4 fő)

Atermono Boutique Resort & Spa (2-4 fő)

Rethymno strand információk

Part: Főként homokkal borított, néhol aprókavicsos, kavicsos részekkel
Víz: Kék, zöldes
Mélyülés: sok helyen lassan mélyül
Hullámzás előfordulhat
Kiépítettség: parkoló, bérelhető napernyők és napágyak, beach bárak, vízisport lehetőségek, öltözőfülke
Egyéb nevek, írásmódok: Paralia Rethymno, Rethimno beach, Rethymnon beach, Municipial Beach of Rethymno

Kellemes pihenést kívánunk Rethymno város strandján, Nyugat-Kréta északi oldalán!

Scroll to Top