Frangokastello beach

Frangokastello beach

Régió: Nyugat-Kréta, Chania régió
Koordináták: 35.182611, 24.234439

Frangokastello (Frangocastello) strandja Kréta délnyugati részén található, nevét a közeli velencei erődről kapta.


A tengerpart Chora Sfakion és Plakias között fekszik, és a Kréta ezen részének déli parton végighaladó útján lehet megközelíteni. Gyakorlatilag mindkét település irányából egyszerű az útvonal, a különbség mindösszesen annyi, hogy Frangokastello Chora Sfakiontól kb. 15 kilométerre, Plakiastól pedig valamivel távolabbra, kb 25 kilométerre fekszik.

Frangokastello beach, Dél-Kréta strand

Frangokastello beach nem túl nagy méretű, de viszonylag jól kiépített dél-krétai strand. A tágas parkoló mellett néhány bérelhető napágy és napernyő, két-három egyszerűbb beach bar és taverna, a háttérben pedig néhány apartman, aprócska pékség és szupermarket található itt. A velencei erődítmény, melyről a Frangokastello strand a nevét kapta, a tengerpart mögött alig száz méteres távolságban található – nyaranta nyitott a látogatók felé, akik megtekinthetik belülről is a Frangokastello erődöt (Frangokastello Fortress). Az erőd belsejének meglátogatásához belépődíjat szednek, de belül viszonylag kis méretű és kevéssé látványos, mint Kréta szigetének több velencei erődítménye, mint Rethymno Fortezzája vagy Spinalonga.

Frangokastello erőd, Kréta

A frangokastelloi partszakasz fövenye főként aprókavicsos, a Líbiai-tenger vize pedig tiszta és frissítő. Búvárkodni a vízben helyenként elszórt szikláknál érdemes, ugyanis több tengeri élőlényt is megfigyelhetsz, ha viszel magaddal búvárszemüveget. Mivel a part több helyen is lassan mélyül, akár kisebb gyerekekkel is élvezhető krétai strand, akik pancsolhatnak egy jót a víz sekély szélén.

Frangokastello Kréta (Crete)

A nyaralók kényelmesen elférnek a part teljes hosszában, ugyanis a dél-krétai strandok többségéhez hasonlóan viszonylag ritka errefelé a zsúfoltság. Frangokastello strandján gyakran megállnak azok is, akik nem a helyi apartmanokban laknak, hanem csak a sziget déli részén kalandoznak.

Frangokastello strand Kréta

Négy-öt kilométeres körzetben több más, kevésbé híres aprócska strandra is bukkanni: Vatalos beach, Volakas beach, Orthi Ammos beach szinte csak kiépítettség terén térnek el egymástól, látványban hasonlóak Frangokastellóhoz.

Frangokastello beach

Ajánlott szállások Frangokastellóban – hol érdemes megszállni?

Az aprócska dél-krétai falucska több kiadó szállással, apartmannal és studióval várja a nyaralókat. Nem csupán a strand mellett, hanem néhány kilométeres körzetben is vannak szállások, sok közül magához a Líbiai-tengerhez is közel fekszik, gyakran tengerre néző kilátással. A környék ajánlott szállásait az alábbiakban láthatod, Kréta ezen része kifejezetten a nyugalmat kedvelők választása.

Frangokastello, Kréta

Frangokastello információk

Régió: Nyugat-Kréta, Chora Sfakion közelében
Part: Homokos / aprókavicsos / kavicsos
Mélyülés: közepes / több helyen lassan mélyül
Hullámzás: kevésbé jellemző
Kiépítettség: bérelhető napernyők, napágyak, beach bár, apró kikötő
Ismert nevei, írásmódjai még: Frangokastelo, Frangkokastelo, Paralia Frangokastello

Frangokastello információk, vélemények Dél-Kréta

Távolságok

Chora Sfakion: 15 km
Plakias: 25 km
Rethymno: 53 km
Chania: 80 km
Heraklion: 131 km
Paleochora: 149 km
Stalis, Malia: 160 km
Matala: 96 km
Ierapetra: 225 km
Hersonissos: 153 km
Agios Nikolaos: 191 km

Balos: 125 km
Falassarna: 124 km
Elafonissi 150 km

Scroll to Top