Pirate’s Fjord

Pirate’s Fjord beach (Kalypso beach)

Elhelyezkedés: Nyugat-Kréta, Rethymno régió, Plakias közelében
Koordináták: 35.172748, 24.400723

A látványos sziklastrand Kréta sziget nyugati oldalának déli részén, egy Plakias közelében fekvő szálloda mellett fekszik.


A Pirate’s Fjord beach másik, gyakran használt neve a Kalypso beach, ugyanis eme krétai tengerpart mellett közvetlenül a Kalypso Cretan Village Resort & Spa hotel fekszik, így ez az öböl gyakorlatilag a szálloda saját strandja.

Pirate's Fjord beach, Nyugat-Kréta strandjai Rethymno régió

A Pirate’s Fjord (Kalypso beach) megközelítése, merre található

Ezt a felettébb érdekes krétai strandot megközelíteni a sziget délnyugati részén fekvő Plakias város mellől lehet: a táblával jelzett, szűkös és kanyargós aszfaltút Plakias és Damnoni között indul, az elágazásnál gyakran ‘Kalypso Village’ jelzés is látszik. Ha valaki mégsem találja, hogy hol kell lefordulni, akkor a kereszteződés koordinátája a következő: 35.184781, 24.409254. Ez az út Damnoni mögött halad el, és a Pirate’s Fjord beach mellé néhány éve felépült a Kalypso Cretan Village & Spa hotel parkolójába vezet, mely elsőként ismerte fel a hely remek adottságát. A szálloda főbejáratán át kell haladni, majd az út végén, egyből a strand mögött lesz a parkoló is.

Pirate's Fjord beach (Kalypso beach) Kréta, Rethymno régió, Plakias

A krétai Pirate’s Fjord beach érdekes nevét a középkorban errefelé gyakran előforduló kalózokról kapta, akik a környék barlangjaiban és sziklahasadékaiban bújtak meg. Csónakjaik kikötőjeként a természetes sziklahasadék szolgált, mely kiváló álcát biztosított a tengeren cirkáló, rájuk vadászó velencei flotta ellenében. A strandot a szálloda miatt többen Kalypso beachként is emlegetik, de mindkettő ugyanazt a helyet jelöli Rethymno régiójában, Nyugat-Krétán.

Pirate's Fjord beach Nyugat-Kréta legszebb strandjai

Miért érdemes meglátogatni Dél-Krétán a Pirate’s Fjordot?

Az öböl már nem védelmet biztosít a kalózok számára, hanem az ide érkezőknek Líbiai-tenger felhőtlen élvezetét nyújtja: a zöldeskék színű, kristálytiszta vize úszásra és búvárkodásra egyaránt ideálissá teszi, mivel a vízben gyakori vendégek a különféle kisebb halcsapatok. A Pirate’s Fjord beach átlagos mélysége a nyílt tengerig mindössze 2-3 méter, így a búvárszemüveg használata szinte kötelező errefelé, és Kréta egyik legjobb sznorkelező helyének számít. A fjordszerű kis sziklastrandon gyakran függőhíd is átível, amire a sziklás túlpartra is át lehet sétálni, hogy ott is szétnézhessen a látogató.

Pirate's Fjord, Kréta legszebb strandjai, Rethymno Plakias

A strand köves, sziklás partjára körben napernyőket és napágyakat telepítettek, melyeket nem csupán a Kalypso Cretan Village Resort & Spa hotel vendégeinek tartanak fent, hanem a máshonnan érkezőket is várják. A hotelben ezen felül rendszerint búvárklub is működik, így akár szervezett körülmények között is van lehetőség merülni.

Pirate's Fjord beach Kréta, Kalypso beach Plakias Rethymno

A hatalmas sziklák árnyékában megbújó, a településektől távolabb eső szállodának és magának a strandnak látványa még krétai viszonylatban sem mindennapi, így szinte mindig érkeznek látogatók, hogy saját szemükkel is meggyőződjenek a hely remek adottságairól. Ha valaki nem a létrán ereszkedik a vízbe, akkor vízicipő a sziklák, illetve az itt-ott letelepedő tengeri sünök miatt itt jól jöhet.

Pirate's Fjord beach Kalypso Cretan Village & Spa Hotel

A strand egyik szegletében magas lépcsősor is vezet felfelé, de ezt nem mindig takarítják a kőomlásoktól, néha le is zárják. Az egyik legszebb kilátás innen nyílik erre a bájos tengerpartra és a mögötte emelkedő szállodára egyaránt, de aki nem tud vagy nem szeretne felmenni, az se bánkódjon, mivel a Pirate’s Fjord, azaz a Kalypso beach minden szögből csodás látványt nyújt, és az egyik legszebb krétai strand a sziget délnyugati részén.

Pirates Fjord beach, Kalypso beach Plakias Dél-Kréta strandjai

A négy csillagos Kalypso Cretan Village Resort & Spa szállodában egyéni krétai utazás esetén szállást is lehet foglalni, 2-4 fős szobákkal áll a vendégek rendelkezésére akár egy-két éjszakás tartózkodásra, vagy tetszőlegesen kiválasztott hosszabb időre. Ha foglalni szeretnél ide szállást, kattints ide az árakért / helyekért: Kalypso Cretan Village Resort & Spa szálloda

Pirate’s Fjord beach (Kalypso beach) információk

Part: sziklás
Víz: zöld / kék
Hullámzás: viszonylag ritkán fordul elő
Kiépítettség: parkoló, bérelhető napernyők, napágyak, tusoló, beach bár
Egyéb nevek, írásmódok: Calypso Beach / Pirate Fjord, Paralia Kalypso, Kalypso bay, Karavos beach, Pirate Fjord beach, Calypso beach Crete

Kalypso Cretan Village Hotel & Spa, Pirate's Fjord beach Plakias Kréta strandjai
Scroll to Top