Pachia Ammos

Pachia Ammos

Régió: Kelet-Kréta, Lassithi
Koordináták: 35.108605,25.809961 

A főút közvetlen közelében lévő kis méretű település, Kréta szigetének északkeleti oldalán.


Pachia Ammos a nyugodt nyaralást kedvelők, valamint a kirándulók egyik választása, mivel néhány tavernán kívül a régióban csupán néhány apartman és hotel található szétszórva. Pachia Ammostól indul a Kréta szigetének legkeskenyebb pontján átvágó út, mely a déli részen fekvő Ierapetrába tart. Az útvonalon közlekedve megtekinthető a közeli Ha szurdok (Ha Gorge) bejárata is, mely Kréta egyik legérdekesebb szurdokvölgye.

Pachia Ammos, Kelet-Kréta

A falucska tengeröble távolabbról is szép látványt nyújt, ám strandolásra inkább csak a part nyugati részei alkalmasabbak: a helyi tengeráramlatok keleten néhol sok szemetet vethetnek ki a partra.

Mivel az északról fújó szél szinte állandóan jelen van a környéken, így a településen járva a légmozgástól és a tengeráramlatoktól védettebb, kijelölt fürdőhelyeket célszerű felkeresni, többek között Voulisma beachet, vagy az Istro környéki többi öblöt. Kréta sziget keleti régiójának, Lassithinek központját jelentő Agios Nikolaos sem fekszik messzire, ahol több érdekes látnivaló is érdemes megtekintésre.

Pachia Ammostól bő harminc kilométerre fekszik Kréta egyik leghíresebb velencei erődje, Spinalonga, amely a leprások szigeteként is ismert.

Pachia Ammos, Kréta sziget
Scroll to Top