Heraklioni Természettudományi Múzeum

Krétai Természettudományi Múzeum (Natural History Museum of Crete)

Elhelyezkedés: Kelet-Kréta, Heraklion
Koordináták: 35.341645, 25.127165

Kréta sziget egyik legnagyobb múzeuma, a fővárosban látogatható Természettudományi Múzeum a természetkedvelők számára biztosít számos érdekes látnivalót és több órás elfoglaltságot.


A múzeum Heraklion kikötőjének nyugati oldalán található, attól kb. egy kilométeres távolságban a tengerparton, előtte part menti út is fut. Mivel viszonylag kevés errefelé a megállóhely, az épülettel srégen szemben fizetős parkolóház biztosít megállást a bérelt járművekkel közlekedőknek.

Krétai Természettudományi Múzeum Heraklion (Natural History Museum of Crete)

A Természettudományi Múzeum (Natural History Museum of Crete) Kréta szigetének egyik legnagyobb mérettel rendelkező zárt terű múzeuma, ahol a család apraja-nagyja egyaránt elfoglalhatja magát. A három emeletes épületben a különféle természettudományokkal, valamint a mediterrán térség állat- és növényvilágával foglalkozó kiállítások akár több órás programot is biztosítanak, azaz nem csupán néhány perces látogatással érdemes számolnia a látogatóknak. A múzeum 1980 óta Kréta Egyetemének felügyelete alatt működik, és az elmúlt évtizedekben nem csupán Kréta sziget, de egész Görögország legjobb múzeumainak sorában jegyzik.

Kréta Természettudományi Múzeum (Natural History Museum of Crete) Heraklion

Információk és érdekességek Kréta sziget Természettudományi Múzeumáról (Natural History Museum of Crete)

Kréta Természettudományi Múzeumának (Natural History Museum of Crete) fő büszkeségei és legnagyobb teret elfoglaló területei a különféle diorámák, melyek természetes körülményeket imitáló környezetbe kalauzolják a látogatókat. A berendezett üvegvitrinekben a krétai és a Földközi-tenger környékének szárazföldi állatvilága tekinthető meg egészen élethű körülmények között.

A heraklioni múzeum nem csupán a jelenkor, hanem a múlt állatai közül is többet bemutat: az egyik legnagyobb attrakció a Deinotherium, mely 10 millió évvel ezelőtt Kréta legnagyobb állata volt. Az elefántszerű állat maradványait Sitia környékén találták meg, négy méteres marmagassága mellé 10-12 tonnás tömeg társult. Az elmúlt években életnagyságú dinoszauruszok szobrai is kiállításra kerülnek a kültéri kertben, de néhány másik terem is szintén az elmúlt idők állatairól szól: több helyen is ősi idők állatainak megkövült csontjait helyezték vitrinekbe.

Heraklion Kréta Természettudományi Múzeum

Sokaknak érdekesség, hogy nem csupán csontok vagy kitömött állatok, hanem élők is élnek az épület falai között: néhány akvárium és terrárium főként a kisebb élőlényeknek biztosít otthont. Ez az ‘Élő Múzeum’ kiállítás elsősorban a mediterrán régió kisebb állatait mutatja be.

Heraklion Kréta legjobb múzeumai

A közvetlenül Heraklion tengerpartján működő Krétai Természettudományi Múzeumban (Natural History Museum of Crete) egészen speciális élmények gyűjtésére is lehetőség adódik: az intézmény földrengés szimulátorában a látogatók megtapasztalhatják, milyen átélni egy valódinak ható földmozgást!

A kifejezetten érdekes és sok meglepő dolgot bemutató krétai múzeumban időnként előadások, filmvetítések is színesítik a kiállításokat, a gyerekeknek pedig játszóház ad elfoglaltságot. A háttérben, a látogatók elől elzárt szobákban kutatómunka is folyik: fosszíliákat azonosítanak és rendszereznek nap mint nap.

Heraklioni Természettudományi Múzeum (Natural History Museum of Crete)

Krétai Természettudományi Múzeum

Kréta sziget egyik legjobb múzeuma egész évben nyitva tart a nagy ünnepek kivételével.

Nyitva tartási idő:

Hétköznap 9:00 – 15:00, hétvégéken 10:00 – 18:00
Belépődíj: kb. 8 Euro, gyerekeknek kb. 5 Euro

Scroll to Top