Almirida (Almyrida)

A bájos, viszonylag kis méretű Almirida Nyugat-Kréta egyik üdülőtelepülése, mely Chania régiójában, egy tengeröböl sarkában fekszik. Almirida dimbes-dombos környékén több homokkal borított öböl várja a nyaralókat.

Régió: Nyugat-Kréta, Chania
Koordináták: 35.449049, 24.200879
Így is ismerheted: Αλμυρίδα
Szállások: apartmanok, szállodák Almiridában


Almirida (avagy más írásmóddal Almyrida, görög nyelven és térképeken Αλμυρίδα) kellemes légkörét sokan kedvelik, apartmanok, szállodák és tavernák csoportjai magasodnak a környező lankákon. A Chania várostól bő 20 kilométerre keletre fekvő falucska környezete zöldellő növényzet és kopár dombok keveréke, a dombokon sok helyen mediterrán cserjék és fák sora nő. A nyaranta megélénkülő idegenforgalom nyüzsgő kisvárost varázsol az egyébként csendes krétai halászfaluból, sokan Almiridában pihenik ki az év közbeni munka fáradalmait.

Almirida információk Kréta

A krétai nyaralóvároska utcáin pékség, kávézók és bárok, valamint szupermarket is vannak, viszonylag sok hotellel körülvéve.

Almirida strandja és windszörf Krétán

Almirida strandját (Almirida beach, görögül Παραλία Αλμυρίδα) gyakran ismerik el a Kék Zászló elismeréssel is, mely a tiszta tengert, a környezetre odafigyelést, és széleskörű szolgáltatásokat jelzi. A sárgás-barnás színezetű homokkal, illetve néhol kavicsokkal és kövekkel borított strandok között vannak szélesebb, teljeskörűen kiépített, bérelhető napernyőkkel ellátott szakaszok, és egy-két kisebb méretű, kifejezetten családias hangulatú öblök is. Mivel Almidira Kréta északi oldalán fekszik, hullámzás időnként előfordulhat.

Nem messze a szárazföldtől, alig háromszáz méterre egy kis lakatlan, kopár földdarab emelkedik ki a tengerből, a Karga sziget. Szeles időben megtörnek a nagyobb hullámok, amely mérsékli valamelyest Almirida néhány közeli kis öblében a hullámzást. Az errefelé uralkodó széljárásnak köszönhetően időnként a Krétára látogató szörfösök is gyakran felkeresik a települést, és megfelelő körülmények között napközben többen is szelik a habokat deszkájukon. Gondoltak a kezdőkre és a windszörföt kipróbálni vágyókra is, ugyanis bérlésre, valamint szörf oktatás igénybe vételére is lehetősége van a nyaralóknak a helyi szörf klubban.

Almyrida Nyugat-Kréta
Almyrida és szomszédja, Kalyves

Almirida ajánlott szállásai

Ugyan Almirida viszonylag ki méretű a krétai nyaralótelepülések sorában, de viszonylag sok lehetőség nyílik apartmanok és szállodák foglalására, főként egyénileg érkeznek utazók. A Krétán nyaraló, ebben a kisvárosban szállást foglaló nyaralók által ajánlott és bevált szálláshelyeket a következő linken lehet megnézni, ahol értékeléseket is olvashatunk a szállodákról és az apartmanokról: Almyrida apartmanjai, studiói, szállodái

Amennyiben repülővel érkeznénk, Chania repülőtere Almiridától 32 kilométerre fekszik, amelyik a legközelebbi légikikötő.

Almyrida

Almiridától a nyugat-krétai nagyvárostól, Chaniától mindössze bő 25 kilométerre keletre fekszik, így sokan felkerekednek a nyaralófalucskából, hogy megnézzék a közeli régióközpont velencei kikötőjét és érdekesebb történelmi látnivalóit. A több nagyváros messzebb van, mivel a festői Rethymno 48 kilométer, míg Kréta fővárosa, Heraklion már 125 kilométeres távolság.

Kellemes időtöltést kívánunk Almiridában és környékén!

Cím: Almyrida, Αλμυρίδα 730 08

Scroll to Top