Almirida (Almyrida)

A bájos, viszonylag kis méretű krétai üdülőtelepülés egy tengeröböl sarkában, a dimbes-dombos északi régióban fekszik, és a környékén több, homokkal borított öböl várja a nyaralókat.

Régió: Nyugat-Kréta, Chania
Koordináták: 35.449049, 24.200879
Így is ismerheted: Αλμυρίδα
Szállások: apartmanok, szállodák Almiridában


Almirida (avagy Almyrida) kellemes légkörét sokan kedvelik, apartmanok, szállodák és tavernák csoportjai magasodnak a környező lankákon. A falucska környezete zöldellő növényzetben is viszonylag gazdag, a dombokon mediterrán cserjék és fák sora nő. A nyaranta megélénkülő idegenforgalom nyüzsgő kisvárost varázsol az egyébként csendes krétai halászfaluból, sokan Almiridában pihenik ki az év közbeni munka fáradalmait.

A krétai nyaralóvároska utcáin pékség, kávézók és bárok, valamint szupermarket is vannak, viszonylag sok hotellel körülvéve.

Almirida információk Kréta

Almirida strandja és windszörf Krétán

Almirida strandját gyakran ismerik el a Kék Zászló elismeréssel, mely a tiszta tengert, a környezetre odafigyelést, és széleskörű szolgáltatásokat jelzi. A sárgás-barnás-homokkal, illetve néhol kavicsokkal és kövekkel borított strandok között vannak szélesebb, teljeskörűen kiépített, bérelhető napernyőkkel ellátott szakaszok, és egy-két kisebb méretű, kifejezetten családias hangulatú öblök is.

Nem messze a szárazföldtől, alig háromszáz méterre egy kis lakatlan, kopár földdarab emelkedik ki a tengerből, a Karga sziget. Szeles időben megtörnek a nagyobb hullámok, amely mérsékli valamelyest Almirida néhány közeli kis öblében a hullámzást. Az errefelé uralkodó széljárásnak köszönhetően időnként a Krétára látogató szörfösök is gyakran felkeresik a települést, és megfelelő körülmények között napközben többen is szelik a habokat deszkájukon. Gondoltak a kezdőkre és a windszörföt kipróbálni vágyókra is, ugyanis bérlésre, valamint szörf oktatás igénybe vételére is lehetősége van a nyaralóknak a helyi szörf klubban.

Almyrida Nyugat-Kréta
Almyrida és szomszédja, Kalyves

Almirida ajánlott szállásai

Ugyan Almirida viszonylag ki méretű a krétai nyaralótelepülések sorában, viszonylag sok lehetőség nyílik apartmanok és szállodák foglalására.

A szigetre utazó, ebben a kisvárosban megszállt nyaralók által ajánlott és bevált szállásokat a következő linken lehet megnézni, ahol értékeléseket is olvashatunk a szállodákról és az apartmanokról: Almyrida apartmanjai, studiói, szállodái

Almirida néhány ajánlott apartmanja, studiója

Gianna Apartments (2-3 fő)

Elena Apartments (2-4 fő)

Meandros Apartments (2-4 fő)

Almyrida Sands (2-8 fős apartmanok)

Almiris Seaside Apartments (4-5 fő)

Niriides (2-3 fő)

Blazis House (2-5 fő)

Panorama Plus (2-3 fő)

Costmari (2-4 fő)

Hotelek, szállodák a környéken

Blue Elephant (2 fő)

Aloe Boutique Hotel (2-4 fő)

Sun & Sea Plus Resort ()

Almirida további szállodáihoz és apartmanjaihoz kattints ide…

Almyrida

Almiridától a nyugat-krétai nagyvárostól, Chaniától mindössze bő 25 kilométerre keletre fekszik, így sokan felkerekednek a nyaralófalucskából, hogy megnézzék a közeli régióközpont velencei kikötőjét és érdekesebb történelmi látnivalóit.

Kellemes időtöltést kívánunk Almiridában és környékén!

Almyrida, Αλμυρίδα 730 08

Scroll to Top