Maleme strand

Maleme beach

Elhelyezkedés: Nyugat-Kréta, Chania régió
Koordináták: 35.525461, 23.848639

A nyaralóvároska strandja hosszan húzódó, teljesen kiépített tengerparti szakasz, mely az egyik legnyugodtabb hangulatú a Chania közelében fekvő partszakaszok közül.


Maleme a Chania nyugati agglomerációjához tartozó üdülőtelepülések közé tartozik, és kb. 20 kilométerre fekszik Kréta szigetének második legnagyobb városától. Maleme strandja valamivel távolabb helyezkedik el a központtól, és a falucskát átszelő főútról ágaznak le a közvetlenül a partra vezető mellékutak. Mivel nyaralók szép számmal érkeznek ennek a településnek apartmanjaiba és szállodáiba is, Maleme strandja a teljesen kiépített partszakaszok sorát gazdagítja.

Maleme strand Nyugat-Kréta (Maleme beach)

A tengerparttal párhuzamosan futó aszfaltcsík mentén tavernák, bárok, pizzázók és kis szupermarketek is találhatóak, így a Malemében nyaraló utazónak nem kell messzire fáradnia enni- vagy innivalóért sem: a legjobbak közülük a Mythos Bar & Restaurant, a Taverna Maleme, és a The Wave (To Kyma).

Milyen Maleme tengerpartja?

Maleme tengerpartja teljes hosszában közepesen gyorsan mélyül és változatos méretű, szürkés színű kavicsokkal borított, helyenként homokkal fedve. Apró érdekesség, hogy bár a föveny vízhez közeli része teljesen kavicsos, a tengerbe gázolva már több helyen is homokossá válik az aljzat.

Maleme strand, Maleme beach

A tenger az aktuális áramlatoknak megfelelően Maleme strandján lehet teljesen hullámmentes, amikor szinte rezdületlenül sík víztükör fogadja a felfrissülni vágyókat, ám havonta többször akár az is előfordulhat, hogy nagyobb hullámzás alakul ki: utóbbi leginkább itt, Kréta északi oldalán jellemző. A part mentén több helyre is bérelhető napágy- és napernyő sorokat telepítettek, melyeket a bárok és tavernák gyakran nem pénzért, hanem fogyasztás ellenében bocsátanak a vendégek részére. A part Maleméhez kapcsolódó része több mint egy kilométer hosszú, így zsúfoltság szinte sohasem tapasztalható Kréta ezen nyaralóvároskájának strandján.

Maleme strand Chania közelében. Nyugat-Kréta tengerpartok

Maleme strandja búvárkodásra a viszonylag egysíkú kavicsos aljzat miatt kevéssé alkalmas, azonban úszni, felfrissülni teljesen rendben lévő. A kavicsok miatt az érzékenyebb talpúaknak fürdőcipő viselése elkélhet.

Maleme strand, tengerpart Kréta sziget

Maleme strand információk

Part: kavicsos, aprókavicsos
Mélyülés: közepesen gyorsan mélyül
Víz: kék, hullámzás havonta többször előfordulhat
Kiépítettség: napernyők, napágyak, öltőzfülkék, beach bárak, tavernák, parkoló
Egyéb nevek, írásmódok: Paralia Maleme

Maleme beach Nyugat-Kréta Chania mellett

Ajánlott szállások Maleme faluban

Maleme azon krétai nyaralóknak ajánlott, akik kedvelik a nyugalmat, de nem szeretnének túlságosan távol lenni a nyüzsgéstől sem. Innen Chania mind busszal, mind bérautóval viszonylag könnyen és gyorsan elérhető, illetve Agia Marina és Platanias nyüzsgése is közel vannak. A Kréta szigetére utazók Malemében az alábbi szállásokat kiemelten javasolják, így a környéken történő megszállás esetére ezeket érdemes előre venni a sorban. Utasbiztosítást nyaralás előtt feltétlenül érdemes kötni: az idei évben ajánlott utasbiztosításokról itt írunk, kalkulátorral.

Apartmanok, studiók

Solon Apartments (2-4 fő)

Aegean Breeze Apartments (2-7 fő)

Mike Studios & Apartments (2-4 fő)

Mythos Beach Hotel Apartments (2-5 fő)

Sunny Suites (4 főig)

Szállodák, hotelek, villák

Oliva Beach Hotel (2-5 fő)

Ledra Maleme Hotel (2-4 fő)

Castro Beach Hotel (2-4 fő)

Carisa Maleme (2-6 fő)

Blue Sea Luxury Villa (4 fő)

Daphnis Villas (max 6 fő)

Kréta Maleme strand

Kellemes pihenést kívánunk Maleme strandján!

Kréta szállások
Apartman és hotelek véleményei, árak, értékelések
Scroll to Top