Kalathas

Kalathas beach

Elhelyezkedés: Nyugat-Kréta, Chania közelében
Koordináták: 35.554697, 24.087576

Kalathas az egyik legideálisabb családi strand Chania környékén: nagyon lassan mélyülő, aranyhomokkal borított part, a nyári hónapok alatt legtöbbször kellemesen meleg és tiszta tengervízzel.


Kalathas fő strandja Chania városától északra fekszik, az Akrotiri-félsziget nyugati oldalán, Kalathas és Chorafakia falvak között. Nyári főszezonban nem csupán a nyaralók, de a helyiek és a Chania környékén élők is gyakran látogatják, nyugodt légkörét számos ide látogató hamar megkedveli. A teljesen kiépített partszakaszok közül való: néhány bár, bérelhető napernyők segítik itt a nyugat-krétai pihenést és kikapcsolódást.

Kalathas beach, Kréta, Chania

A rendkívül gyerekbarát, homokos parttal rendelkező nyugat-krétai strand nagyon lassan mélyül, és akár 30-40 métert is be lehet sétálni a vízbe anélkül, hogy elmerülnél. A parttal szemben egy sziklás, lakatlan kis sziget is található, ahová gyakran átúsznak az itt strandolók.

Kalathas

Kalathas az aránylag kis mérete miatt július-augusztusban, főleg hétvégéken lehet csak zsúfoltabb, amikor Kréta sziget látogatottsága egyébként is jelentősen megnő.

Kalathas beach Kréta

Kalathas Chaniától mindössze 10 kilométerre fekszik, de a népszerű nyaralófalvaktól, Agia Marinától, Plataniastól és Geranitól sincs túl messze 25-30 kilométeres távolsággal. A strand meglátogatását össze lehet kötni a nem messze fekvő Stavrosszal, mely Zorba strandjaként híresült el (Stavros beach), vagy az érdekes sziklaöböllel, a szintén az Akrotiri-félszigeten megbújó Seitan Limania beach névre hallgató izgalmas parttal..

Kalathas strand

Kalathas aranyhomokos, gyerekbarát strandján életmentő szolgálat is ügyel a fürdőzőkre, sőt mivel a nagyobb hullámzás is ritka, Kréta északi részén az egyik leginkább ajánlott tengerpart kisgyerekesek számára.

A strand mindkét oldalán egy-egy további apró kis öböl van, a déli (Chaniához közelebbi) pont olyan aranyhomokos, mint maga Kalathas beach, míg a déli kövesebb, kavicsosabb.

Kalathas beach Chorafakia mellett, Nyugat-Kréta

Ajánlott apartmanok, szállodák Kalathas közelében

Kalathas falucska Chania repülőterétől mindössze 8 kilométerre fekszik, így bérautóval könnyen és gyorsan megközelíthető. Az apró település központja picit messzebb van az északi részen lévő strandtól, de még a távolabbinak minősülő apartmanok zöme is másfél-két kilométeren belül fekszik hozzá.

Kalathas apartman, hotel
Kalathas strandja, a háttérben a falu épületeivel

A település északi szomszédjában, a strandon túl, már a magasabb dombokra épülve Chorafakia, valamint Tersanas fekszik, ahol szintén elérhető néhány, akár medencés szállás. Az utóbbi helyen lévő szállásoktól Kalathas strandja már távolabb is lehet, a közlekedéshez oda már autó kifejezetten elkél.

Kalathas, Chorafakia szállás
Chorafakia épületei

Nyaralók által ajánlott szállások a környéken egyéni utazáshoz:

Theodosia Studios (2-3 fő)

Naiades Luxury Apartments (4-6 fő)

Villa Krini (2-4 fő)

Tersanas Village Apartments (Chorafakia, 2-6 fő)

Alianthos Suites (Livadi / Tersanas, 2-4-6 fő)

Kalathas Chania

Kalathas strand információk

Part: Homokos
Mélyülés: lassan mélyül
Víz: Kék / zöld, lassan mélyülő
Kiépítettség: bérelhető napágyak és napernyő, beach bár, az út mellett parkoló
Egyéb nevek, írásmódok: Paralia Kalatha, Kalatas beach

Kalathas Kréta
Kalathas mögött visz a főút is, szélén parkolóhelyekkel
Kréta szállások
Apartman és hotelek véleményei, árak, értékelések
Scroll to Top