Ammoudi beach

Ammoudi beach

Elhelyezkedés: Nyugat-Kréta, Rethymno régió
Koordináták: 35.171296, 24.420823

A dél-krétai sziklastrandok egyik legszebb képviselőjeként Ammoudi nagy élményt jelent sok látogatónak, melyre Rethymno régiójában bukkanhat a szigeten nyaraló.


A legközelebbi település Ammoudi beach környékén a hangulatos Plakias 3 kilométerre, míg a régió legnagyobb városa, Rethymno kb. 37 kilométerre fekszik, Kréta északi oldalán. Plakias kivételes település, mivel a környékén szó szerint egymást érik a hangulatosabbnál hangulatosabb sziklastrandok, és közülük Ammoudi az egyik legnagyobb méretű partszakasz.

Ammoudi beach Dél-Kréta strandjai

Ammoudi strandot kétféle módon lehet megközelíteni: vagy Damnoni beach felől, amikor az aszfaltozott út végén még egy 300-400 métert kell sétálnunk egy rossz minőségű murvás-köves úton, vagy hátulról, Lefkogia falu felől érkezünk, ahol az út végén parkoló várja a járműveket.

A dél-krétai strand közepesen kiépített: a parkolón túl néhány bérelhető napernyő és napágy és egy minimál beach bár a Chyma Sto Kyma található itt. Ammoudi egyik fő erőssége a látványvilága mellett a nyugalma, ugyanis az északi partokhoz mérhető zsúfoltság messze elkerüli ezt a helyet.

Ammoudi beach Kréta sziget, Rethymno régió strandjai

A föveny főként sóderszerűen aprókavicsos, míg a vízben elszórtan sziklák hevernek, középen egy nagy vízszintes, sima kőpaddal. A fentebbről türkizként ragyogó víz szélcsendes időben kristálytiszta, üvegszerűen átlátszó, ahol búvárkodni egyenesen kötelező!

Ammoudi beach Kréta, Rethymno régió

Ammoudi strandjának bal oldalán egy kis patak éri el a tengert, mely gyakran még nyáron sincs teljesen kiszáradva, és akár aprócska vízeséseket is képezhet.

Ammoud beach Plakias, Kréta

Ez egy kifejezetten látványos, hangulatos és nyugodt légkörű strand: az ínyenceknek könnyedén egyik kedvenc dél-krétai strandja lehet Rethymno régiójában.

Délnyugat Kréta legjobb strandjai Rethymno régióban, Ammoudi beach

A környéken ráadásul vannak további remek strandok is: légvonalban mindössze 500 méterre délre tőle, ám közúton már több mint 5 kilométerre Lefkogia falun át vezet az út Shinaria beachre, mely könnyűbúvárkodási lehetőségei miatt kedvelt. A másik irányban, észak felé a többi remek part az apró Klisidi öböl (Kleisidi), majd Ammoudi kistestvére, Kréta nudistastrandja, az Ammoudaki beach, a végén pedig a hosszú és széles Damnoni beach. Ezeket a kisebb-nagyobb öblöket mögöttük egy köves-sziklás út is összeköti, melyen elsősorban gyalogosan ajánlott végigmenni.

Dél-Kréta legszebb strandja, Ammoudi beach

Szállások a közelben

Az Ammoudi beach mögött alig kétszáz méterre egyetlen szálláshely van, a viszonylag egyszerű Amoudi Hotel. Ezen felül Damnoni beach környékén van néhány apartman és studió, melyek ettől a strandtól néhány száz méteres sétával érhetőek el.

Ezen felül a három kilométerre fekvő Plakias város szállásai ajánlottak, ahol tavernákat, szupermarketeket, pékséget is találni, és a régió legjobban felszerelt településének számít. Dél-Kréta ezen szeglete remek nyaralóhely mindenkinek, aki kedveli a nyugalmat, a hegyes-völgyes természeti környezetet, és a búvárkodásra is első rangú strandokat.

Ammoudi beach információk

Part: Aprókavicsos / homokos
Mélyülés: közepesen gyorsan mélyül
Víz: Zöld / türkiz
Kiépítettség: parkoló, bérelhető napernyők és napágyak, beach bár
Egyéb nevek, írásmódok: Paralia Ammoudi, Amoudi beach

Amoudi Dél-Kréta strandjai (Paralia Ammoudi)
Scroll to Top