Gerani

Régió: Nyugat-Kréta, Chania körzet
Koordináták: 35.518763, 23.878702

Gerani a Chaniától nyugatra eső falvak között az egyik legnyugodtabb és legkisebb méretű település, jobbára a pihenést kedvelők választják.


Az aprócska nyugat-krétai faluban néhány szálloda és családi vezetésű apartman épült, az itt elszállásolt nyaralók többsége utazási irodán keresztül érkezik. Gerani kis mérete ellenére néhány taverna és szuvenírbolt természetesen az utazók rendelkezésére állnak, egyedül szórakozási lehetőségekből van érezhetően kevesebb, mint a közeli Plataniasban vagy a népszerű Agia Marinában.

Aki nagyobb nyüzsgést szeretne, Plataniashoz mindössze bő két kilométert kell sétálnia vagy utaznia, ami üzletek és bárok széles választékával szolgálja ki a Nyugat-Kréta ezen részén nyaralókat. Gerani emiatt leginkább azok számára megfelelő, akik szeretnének nagyobb nyüzsgést a közelben, ám a szállásukat csendesebb helyen tervezik kivenni. A faluban annak kis mivolta ellenére szupermarket, gyógyszertár, benzinkút is működik, így aki nem szeretne, akár ki sem kell mozdulnia, és csak a pihenésre és feltöltődésre koncentrálhat.

Gerani, Nyugat-Kréta

Gerani beach

Gerani strandja (Gerani beach, térképeken és görög nyelven Παραλία Γεράνι) egy hosszan elhúzódó, helyenként szürkés aprókaviccsal, máshol durvahomokkal borított krétai tengerpart, nyaranta bérelhető napágyakkal. Ez a rész ritkán zsúfolt, a széles fövenyen kényelmesen elférnek a napot és tengert élvezők. A több száz méter hosszú strand keleten összeér Platanias tengerpartjával, nyugaton pedig Maleme faluval.

Gerani strand, Gerani beach
Gerani strandja

Gerani strandjáról az Agia Marinával szemközti kis sziget, a helyi nevezetességek közé tartozó Agia Theodori is látható.

A krétai nyaralófaluból a kb. 15 kilométerre elterülő Chania városába akár busszal is be lehet jutni, Gerani buszmegállója a tengerparthoz közel futó, azzal párhuzamos főúton található. Mivel Geraninak a strandján kívül különösebb látnivalója nincs, aki szeretne Görögország egyik legszebb velencei stílusú kikötőjében sétálni vagy olyan érdekes krétai múzeumokat látogatni, mint a Tengerészeti Múzeum vagy a helyi Régészeti Múzeum, annak kifejezetten ajánljuk Chania meglátogatását.

Gerani Kréta

Szállások Geraniban

A Chania nyugati üdülőfaluinak sorába tartozó Geraniban mind a főút mellett, mind a tengerhez közel találhatóak Krétán nyaralók által ajánlott apartmanok és szállodák. Aki ide készül nyaralni, érdemes megnézni, hogy melyek ezek, milyenek róluk a vélemények, és ha szimpatikus az adott szállás ajánlata, le is lehet foglalni.

Helyi szállások: foglalható szállodák és apartmanok Geraniban…

Chania repülőterétől Gerani kb. 35 kilométerre fekszik, és innen a repülőtéren bérelt autóval, taxival, illetve helyi buszjárattal lehetséges. Utóbbi esetben a repülőtérről helyi buszjárattal be kell menni Chaniába, majd ott a város buszpályaudvaráról indul Gerani felé busz.

Ha Kréta szigetén mindenhol érdekel bennünket szállás, csak kattintsunk ide lenti a képre.

Kréta szállások Gerani Chania
Scroll to Top