Gerani

Régió: Nyugat-Kréta, Chania körzet
Koordináták: 35.518763, 23.878702

Gerani a Chaniától nyugatra eső falvak között az egyik legnyugodtabb és legkisebb méretű, jobbára a pihenést kedvelők választják.


Az aprócska nyugat-krétai faluban néhány szálloda és családi vezetésű apartman épült, az itt elszállásolt nyaralók többsége utazási irodán keresztül érkezik. Gerani kis mérete ellenére néhány taverna és szuvenírbolt természetesen az utazók rendelkezésére állnak, egyedül szórakozási lehetőségekből van érezhetően kevesebb, mint a közeli Plataniasban vagy a népszerű Agia Marinában.

Aki nagyobb nyüzsgést szeretne, Plataniashoz mindössze bő két kilométert kell sétálnia, ami üzletek és bárok széles választékával szolgálja ki a Nyugat-Kréta ezen részén nyaralókat. Gerani emiatt leginkább azok számára megfelelő, akik szeretnének nagyobb nyüzsgést a közelben, ám a szállásukat csendesebb helyen tervezik kivenni. A faluban annak kis mivolta ellenére szupermarket, gyógyszertár, benzinkút is működik, így aki nem szeretne, akár ki sem kell mozdulnia, és csak a pihenésre és feltöltődésre koncentrálhat.

Gerani, Nyugat-Kréta

Gerani beach

Gerani strandja (Gerani beach) hosszan elhúzódó, helyenként szürkés aprókaviccsal, máshol durvahomokkal borított, nyaranta bérelhető napágyakkal. A partszakasz ritkán zsúfolt, a széles fövenyen kényelmesen elférnek a napot és tengert élvezők. A több száz méter hosszú strand keleten összeér Platanias tengerpartjával, nyugaton pedig Maleme faluval.

Gerani strand, Gerani beach
Gerani strandja

A krétai nyaralófaluból a kb. 15 kilométerre elterülő Chania városába akár busszal is be lehet jutni, Gerani buszmegállója a tengerparthoz közel futó, azzal párhuzamos főúton található. Mivel Geraninak a strandján kívül különösebb látnivalója nincs, aki szeretne Görögország egyik legszebb velencei stílusú kikötőjében sétálni vagy olyan érdekes krétai múzeumokat látogatni, mint a Tengerészeti Múzeum vagy a helyi Régészeti Múzeum, annak kifejezetten ajánljuk Chania meglátogatását.

Gerani Kréta

Szállások Geraniban

A Chania nyugati üdülőfaluinak sorába tartozó Geraniban mind a főút mellett, mind a tengerhez közel találhatóak Krétán nyaralók által ajánlott apartmanok és szállodák. Lássuk, melyek ezek, ha egyénileg utaznál repülővel Nyugat-Krétára, és itt szeretnél szállást foglalni.

Apartmanok, studiók

Baladinos Apartments (2-8 fő)

Silver Beach Hotel & Apartments (2-4 fő)

Pardalakis Apartments (2-4 fő)

Tasos Cottages (3-5 fő)

Vagia Mare (2-6 fős szobák)

Szállodák, villák

Hotel Carotta Beach (2-4 fős szobák)

Villa Filoxenia (max 6 fő)

Daphnis Villas (max 6 fő)

Scroll to Top