Triopetra beach

Triopetra beach

Elhelyezkedés: Nyugat-Kréta, Rethymno régió
Koordináták: 35.119329, 24.547189

Ennek a hosszan elnyúló dél-krétai tengerpartnak fő meghatározói a jellegzetes sziklái, melyekről a nevét is kapta: a Triopetra szó jelentése ‘3 szikla’.


A strand Kréta szigetének délnyugati felén helyezkedik el, Rethymnótól 48 kilométerre, Plakiastól kb. 20, Agia Galinitól pedig bő 30 kilométerre, utóbbi két település között. A Triopetra beach több száz méteren keresztül húzódó fövenye sóderszerű durvahomokkal és szürkés aprókaviccsal borított, és nyaralókkal szinte sohasem zsúfolt, lévén itt bőven elfér mindenki. A nyári hónapokban több helyen is kiépítik, ilyenkor a parkoló közelében bérelhető napernyők és napágyak, beach bárak (Nayagos) és taverna (Pelagos, Apothiki) is működnek időszakosan.

Triopetra beach, Dél-Kréta

Triopetra strandnak több része is van: délebben, a három sziklán túl bújik meg a ‘kis Triopetra’, azaz ‘Little Triopetra’, ahol egy kisebb öböl található a a parkoló és egy helyi taverna, az Apanemia taverna előterében. Ide a fő strand előtt pár száz méterrel kanyarodik le az út, az itteni végállomás koordinátája: 35.116103, 24.553006

A Triopetra beachet nagy mérete miatt nudisták is látogatják Kréta szigetén, hiszen a part távolabbi, kieső szegleteiben zavartalanul le lehet pakolni és ruha nélkül élvezni a Líbiai-tengert.

Triopetra beach

A strand északi szomszédja a meglehetősen hasonló karakterű Ligres beach (Paralia Ligres), ahová át is lehet sétálni a part mentén, majd azon is túl a a sziklás-köves Katsouni beach (Paralia Katsouni). Triopetra déli részén Kréta legnagyobb homokdűnéje, az Agios Pavlos homokdűnéi (St. Paul’s Sandhills beach) látogathatóak meg, mely mögött Agios Pavlos apró települése és strandja rejtőzik.

Apartmanok, studiók a közelben

Szállást a kis Triopetra környékén a parttól néhány száz méterre 2-3 fős szobákat nyújtó Triopetra Notos Hotel nyújt (árak, szabad helyek, foglalás itt…), a tengertől távolabb pedig a Paterakis Studiosban lehet szobát foglani (árak, szabad helyek, foglalás itt…).

Triopetra beach információk

Part: Homokos / aprókavicsos / kavicsos / sziklás
Víz: Kék, közepesen mélyül
Hullámzás: időnként előfordulhat
Kiépítettség: bérelhető napernyők és napágyak, tavernák, beach bárok, parkoló
Egyéb nevek, írásmódok: Paralia Triopetra, Little Triopetra, Mikro Triopetra

Scroll to Top