Kokkini Hani beach

Kokkini Hani beach

Elhelyezkedés: Kelet-Kréta, Heraklion régió
Koordináták: 35.332024, 25.255943

A Herakliontól keleti irányban mindössze 10 kilométerre elterülő üdülőtelepülés, Kokkini Hani homokos és aprókavicsos tengerpartjai.


Kokkini Hani gyorsan és egyszerűen megközelíthető Kréta sziget fővárosának repülőteréről is, hiszen attól mindössze negyed órás autózásra fekszik. A modern hatású nyaralófalucska számos szállodájának és apartmanjainak előterében hosszan elnyúló tengerpart majdnem két kilométereken át húzódik, mely mögött még út is vezet.

Kokkini Hani beach, Kelet-Kréta

A kelet-krétai Kokkini Hani strandja (Kokkini Hani beach) rendkívül jól kiépített, évtizedek óta a turisták kedvelt célpontja. Fontosságáról sokat elmond, hogy az első aszfaltozott utat még az 1900-as évek elején készítették, majd a 60-as évektől már igazán beindult a település rohamos fejlődése. Manapság nem csupán Kréta szigetére érkező nyaralók, de Heraklion közelsége miatt pihenni vágyó helybeliek is gyakran járnak ide, nagy előnye a főváros mellé épült repülőtér.

Kokkini Hani információk, Kelet-Kréta nyaralás
Kokkini Hani központjában

Kokkini Hani nyaralófalujában a Heraklion repülőterének, a Nikos Kazantzakis repülőtér közelségét, és a rövid transzeridőt kihasználva viszonylag sok apartman, szálloda, és taverna is működik itt, a település alaposan fel van készítve a nyaralók rohamára különféle üzletekkel és turisztikai szolgáltatókkal.

Kokkini Hani strandja

Kokkini Hani strandjairól (Kokkini Hani beaches)

Kokkini Haninak két, egymáshoz közel fekvő fő strandja van, melyek között hullámtörőkkel is védett apró szakaszokat is találni. Ezek közül szinte mindegyik teljesen kiépített bérelhető napágyakkal és napernyőkkel, mögöttük természetesen sok helyen beach bárok, kávézók és tavernák működnek.

Kokkini Hani beach Kréta

A nagyobb strand több mint 500 méter hosszan elnyúló, Kokkini Hani nyugati szélén terül el, Arena beach (Arina) néven is emlegetik (Paralia Arena, illetve Arina beach). A mögötte vezető út mentén több helyen parkolóhelyeket is kialakítottak, a strand itt szinte mindenhol lassan mélyül és homokos fövenyű, helyenként aprókavicsos részekkel. Ezen túl nyugat felé, Gournes és Gouves irányában a tengerpart szélessége sok helyen alig 5-10 méteres, így főszezonban Kokkini Hani egyes strandjai zsúfoltak is lehet, különösen a nyári, júniustól augusztusig terjedő hétvégék alkalmával.

Kokkini Hani strand, Kelet-Kréta

Kokkini Hani strandjai észak felé néznek, így hullámzás időnként előfordulhat, de ez Kréta szigetének ezen az oldalára ez általános jellemző. Kelet felé, Heraklion irányában a következő fürdőhely az Arena beachet követően a Karteros beach, mely már a főváros egyik külső része, közvetlenül a repülőtér mellett. Nyugat irányban Kokkini Hani strand szomszédja Gournes és Gouves beach, melyek karakterben is nagyon hasonlítanak egymásra.

Kokkini Hani, Gournes beach

Hol érdemes szállást foglalni Kokkini Haniban?

A krétai település egyik legnagyobb előnye sokak számára, hogy rendkívül közel esik a sziget fővárosához, illetve a repülőtérhez, így a transzfer rövid és gyors. Heraklion és a környező látnivalók megtekintéséhez jó úticél lehet, hiszen közel van a mínoszi régészeti látnivaló Knossos, a főváros híres múzeumai, Kréta legjobb és legnagyobb tengeri akváriuma a CretAquarium, a Dinosauria Park, a lassan mélyülő homokos partszakaszai pedig hullámoktól mentes időszakban kisebb gyerekek számára is megfelelő lehet. Egyénileg Kréta szigetére utazók számára az alábbi szálláshelyek megfontolandóak! Utasbiztosításhoz érdemes megnézni itt az idén ajánlott csomagot, ahol kalkulátorban egy perc alatt megköthető az ajánlott utasbiztosítás.

Ajánlott apartmanok, studiók Kokkini Haniban

Aigialis Apartments & Studios (2-4 fő)

Frosso’s Sea Apartments (2-3 fő)

Hotel Anna Apartments (2-4 fő)

Dimitra Hotel & Apartments (2-3 fő)

Pelamare (2-4 fő)

Kokkini Hani szállodái, hotelei

Sunset Beach Hotel (2-6 fő)

Marilisa Hotel (2-3 fő)

Knossos beach bungalows (2-4 fős szobák)

Ideal Hotel (2-4 fő)

Kokkini Hani strand, vélemények

Kokkini Hani beach információk

Part: Homokos, aprókavicsos, helyenként köves
Víz: Kék / zöld, lassan mélyülő
Hullámzás előfordulhat
Kiépítettség: parkoló, bérelhető napágyak és napernyők, beach bárok, helyenként életmentő szolgálat
Egyéb nevek, írásmódok: Paralia Kokkini Hani, Kokkini Chani beach, Paralia Kokkini, Kokkini beach

Kréta szállások
Apartman és hotelek véleményei, árak, értékelések
Scroll to Top