Voulisma beach

Voulisma beach

Elhelyezkedés: Kelet-Kréta, Lassithi régió, északi part
Koordináták: 35.125288, 25.742500

A Kréta északkeleti felén, Agios Nikolaos közelében lévő Istro falu környékén több kisebb-nagyobb öböl is remek fürdőhelyként szolgál a nyaralók számára. Istro strandjai közül is kiemelkedik a Voulisma beach, mely könnyen megközelíthető, homokos tengerparttal kényezteti az ide érkezőket.


Voulisma beach Agios Nikolaos városától déli irányban alig tíz perces autózásra, 13 kilométerre található, közvetlenül Istro település mellett. A fontosabb kelet-krétai nyaralóvárosokból, így Maliából, Stalisból és Hersonissosból 40-50 kilométeres autózással érhető el, míg a fővárostól, Herakliontól 74 kilométerre fekszik. A Kréta északi oldalán végighaladó főút, a National Road közvetlenül a Voulisma strand mellett vezet, ahonnan a parkolók is nyílnak a strandhoz.

Voulisma beach információk, parkolás

Mivel könnyen elérhető és meglehetősen kedvelt krétai strandról van szó, előfordulhat hogy a parkolók megtelnek, ilyen esetben az út mellett még általában szokott lenni hely. A Voulisma beach partjára lemenni vagy az egyik oldal lépcsősorán, vagy pedig a strand mögé épített beach báron átmenve lehetséges.

Voulisma strand parkolás

Voulisma beach, Kelet-Kréta gyerekbarát tengerpartja

Voulisma a sziget közepes méretű öbleinek sorába tartozik, mely nyaranta kellemes hőmérsékletű, türkiz színű vízzel csábítanak fürdésre. A part két oldala kis félszigeteket alkotva nyúlnak be a krétai-tengerbe, de mivel a nyílt víztől ezek nem határolják el ezt a strandot, így a Kréta északi oldalára jellemzőbb hullámzás időnként jelen van.

Voulisma beach, Kelet-Kréta

Az aranyhomokos, helyenként aprókavicsos part Voulisma beachnél lassan mélyül, így ha nincs hullámzás, Kréta sziget kifejezetten gyerekbarát strandjai közé tartozik. A bérelhető napágyak és napernyők a part szinte teljes területét elfoglalják, saját napernyők elől ezzel gyakran teljesen elvéve a teret. Az enni és innivalóról helyben a Voulisma beach bar (avagy Golden beach bár) gondoskodik, ahonnan út is vezet lefelé a partra.

Voulisma strand, Istro, Kelet-Kréta

A Voulisma strandon a napozáson és úszáson túl gyakran vízisport lehetőségek is akadnak, így ha valaki egy kis mozgással frissítené fel magát krétai nyaralása közben és a víz sem hullámzik túlzottan, a vízibicikli, fánk vagy jet-ski jelentik a főbb lehetőségeket.

Voulisma, Istro beach, Kréta sziget keleti strandok

Istro falu mellett több kisebb-nagyobb öböl található még Voulismán kívül: keletebbre a Pylos beach, nyugatra pedig Agios Panteleimos beach, illetve a Karavostasi beach jelentik a közeli, néhány száz méteren belüli lehetőségeket.

Voulisma strand

Ajánlott hotelek, szállodák, apartmanok Voulisma és Istro környékén

Istro türkiz öbleinek közelségét több szálláshely is kihasználja, melyek Heraklion repülőterétől kb. 70 kilométerre fekszenek. A falu környékén több taverna és kis szupermarket is működik, aki pedig a közelben a lehető legtöbb lehetőségre kíváncsi, a tíz kilométerre elterülő Agios Nikolaosba, Lasithi régió központjába is bemehet. Lássuk, melyek a leginkább ajánlott szállások az egyénileg Krétára utazóknak ezen a helyen, természetesen a szigeten nyaralók véleményei alapján. A nyaraláshoz ajánlott utasbiztosításról információt és online kalkulátort itt érhetsz el.

Apartmanok, studiók Istro / Voulisma beach környékén

Vrokastro Apartments (2-4 fő)

Pella Apartments (2-3 fő)

Maria Apts (2-4 fő)

Dialinas Apartments (max 4-5 fő)

Villa Minoas Apartments (2-4 fő)

El Greco Apartments (4-6 fő)

Kounenos Apartments (2-4 fő)

Nectar Apartments (4-5 fő)

Istron Blue (2-6 fő)

Bella Vista apartman (2-4 fő)

Ajánlott szállodák, hotelek, resortok a környéken

Istron Homes (2-6 fő)

Anemone Homes (2-4 fő)

Istron Bay Hotel ***** (2-3 fő)

Istron Luxury Villas (4-6 fős villák)

Voulisma strand, Kelet-Kréta legszebb strandjai

Voulisma beach információk

Régió: Kelet-Kréta, Agios Nikolaos közelében
Part: Aprókavics / homok
Víz: Zöld / türkiz, lassan mélyül
Hullámzás előfordulhat
Egyéb nevek, írásmódok: Parala Voulisma, Golden beach, Istro Munipicial beach, Istro Golden beach, Vulisma beach

Istro strand, Voulisma beach, Paralia Voulisma
Scroll to Top