Kissamos (Kastelli)

Régió: Nyugat-Kréta, Chania körzet
Koordináták: 35.493266, 23.659553

Kissamos Kréta északnyugati részén található, meglehetősen csendes kisváros, kb. 40 kilométeres távolságra Chaniától.


Kissamos kb. 2500 állandó lakossal rendelkezik, mely eredeti nevét – Kastelli – az egykor a városközpontban álló velencei erődről kapta, melynek falai helyenként még ma is láthatóak. Már a rómaiak korában is virágzó településnek számított, melynek bizonyítékául a régészek számos, az ókorból származó emléket tártak fel. Az ásatásokon korabeli vízvezetékek, padlómozaikok, római fürdők maradványai is előkerültek, ezek egy részét ma a városközpontban található Kissamos Régészeti Múzeumban őrzik.

Kissamos Kréta

A nyári főszezonban is kifejezetten nyugodt, békés légkörű krétai kisvárost a klasszikus tömegturizmus eddig jobbára elkerülte, a figyelem középpontjába Kissamos rendszerint a közelben található nevezetes strandok (Falassarna beach, Balos beach, Elafonissi beach), ill. a Gramvousa félsziget túralehetőségei miatt kerül.

Kissamos látnivalói Krétán
A főút is átmegy Kissamos központján

Kissamos környékén apartmanokból sok, míg a sziget északi oldalának bizonyos környékeire határozottan jellemző hosszan elnyúló szállodasorokból jóval kevesebb van.

Kréta, Kissamos

A településről természetesen a késő estig nyitva tartó hagyományos krétai tavernák, árukkal jól felszerelt szupermarketek, és a tengerparti kávézók és bárok sem hiányozhatnak. Méretes szupermarketekből több is van, ugyanis 2-3 Synka, a Sklavenitis, és több más market is várja vásárlóit.

Kissamos, Kréta

Kissamos strandjai

Kissamos saját strandjai között egyaránt megtalálhatóak az aprókaviccsal, homokkal borított tágasabb partszakaszok, és a védettebb, sziklákkal körülvett strandok is. Bár különösebb jellegzetessége nincs, és Kréta szegényesebb városai közé sorolható, Kissamos azok számára jó kiindulópont lehet Kréta legnyugatabbra fekvő részeinek felfedezésére, akinek fontosak a Görögország legszebb strandjai közé tartozó partszakaszok. Kissamos strandjairól itt olvashatsz további fontos információkat.

Kissamos strandjai, Kréta

A városban nyaranta fesztiválokat is tartanak: ezek közül a legismertebb az augusztusi Gramvousa fesztivál, ahol a hagyományos krétai esküvőket mutatnak be, és a Mezőgazdasági vásár, ahol helybéli termelők és kézművesek mutatják be boraikat, ételeiket, kézzel egyedileg készített dolgokat.

Kissamos látnivalók, információk

A régióban élők főként az idegenforgalomból, mezőgazdaságból, halászatból élnek. Kissamos fő kikötője nem a központban, hanem a városon kívül, annak nyugati oldalán van, ahonnan nyaranta kirándulóhajók is indulnak a közeli strandok meglátogatására. Utóbbi miatt aki a Balosra hajóval szeretne menni, át fog menni Kissamoson.

Kissamos, Nyugat-Kréta
A város tengerpart menti részén tavernákat és kávézókat is találni

Szállások Kissamosban

A városban ugyan fellelhető néhány kevésbé jó szállás is, ám az ajánlottakat, melyekről a Krétán nyaralók a legjobb véleményekkel vannak, az alábbi listában gyűjtöttük össze egyéni utazáshoz.

Ajánlott apartmanok, studiók

Aphrodite Beach Apartman (2-4 fő)

Kissamia Rooms (2-3 fő)

Mandy Suites (2-4 fő)

EvaEle Luxury Apartments (4-6 fő)

Mirtilos Studios & Apartments (2-4 fő)

JT Apartments (2-6 fő)

Szállodák Kissamosban

Nautilis Bay Hotel (2-4 fő)

Maria Beach Hotel (2-4 fő)

Naya Hotel (2 fő)

Galini Beach Hotel (2 fő)

Christina Beach Hotel (2-4 fő)

Crystal Bay Hotel (2-3 fő)

További szállásokért Kissamosban kattints ide!

Utasbiztosítási információkat és kalkulátort itt találsz krétai nyaraláshoz.

Kissamos kikötője, Balos hajóutak
Kissamos kikötő, ahonnan Balosra is mennek hajókirándulások
Kissamos
Kissamos a távolból
Scroll to Top