Klisidi beach

Klisidi (Kleisidi / One-Rock beach)

Elhelyezkedés: Nyugat-Kréta, Rethymno régió
Koordináták: 35.172051, 24.419369

Klisidi (Kleisidi) az egyik legkisebb, de egyben az egyik legszebb látványt nyújtó sziklastrand Dél-Krétán.


A Plakias környékén fekvő látványos krétai tengerpartok apró képviselője, mely elsősorban egyedi látványáról híres. Rethymno várostól 37 kilométerre fekszik, míg a hozzá legközelebb eső településtől, Plakiastól kb. három kilométeres táv. A legegyszerűbb megközelítése vagy a szomszédos Damnoni beachtől történik, ahonnan át lehet ide sétálni, vagy Lefkogia falun át, az Ammoudi strand mögött, ahol parkolót is találni.

Klisidi beach, Nyugat-Kréta legszebb strandjai

A gyakorlatilag egymást érő sziklaöblök között, Ammoudaki beach és az Ammoudi beach mellett elhelyezkedő aprócska öböl a mérete miatt egyáltalán nincs kiépítve, mivel a sziklákról már a lejutás sem mindenhol egyszerű. Aki lemászik a Klisidi strandhoz (Kleisidi beach), az 3-4 méter magas sziklafalak között rejtőző türkizkéken ragyogó vízzel csábító dél-krétai strandot talál, ahol rendszerint a tenger is kristálytiszta. A strandnál nem túloztunk, amikor nagyon apróként jellemeztük, a fövenyén alig néhány nyaraló fér el csupán!

Klisidi beach, Krét sziget nudista strand

Klisidi beach (Kleisidi beach) gyakran a sziget egyik nudista strandjaként is ismert, mivel ruha nélkül fürdőzők is másznak le ide. Érdekesség, hogy Klisidit egy sziklaüreg köti össze a Kréta nyugati részének hivatalos nudistastrandjaként is működő, teljesen kiépített Ammoudaki beach partjával, így a vízben könnyedén át is lehet jutni egyik strandról a másikra.

Klisidi Kréta nudista strand

Aki megéhezik vagy megszomjazik itt, vagy átsétál Ammoudaki beach tavernájához, vagy az Ammoudi beach Chyma Sto Kyma büféjéhez, esetleg Damnoni valamelyik tavernát is meglátogathatja.

Klisidi (Kleisidi) beach, One Rock beach Kréta

Klisidi beach (Kleisidi) információk

Part: Aprókavics / homok
Víz: Türkiz
Hullámzás: ritkán előfordulhat
Kiépítettség: nincs kiépítve, mögötte parkoló
Egyéb nevek, írásmódok: Paralia Klisidi, Kleisidi beach, One Rock beach

Klisidi (Kleisidi) Kréta nudista strand
Klisidi beach (Kleisidi) Kréta nudista strand
Scroll to Top