Stalis beach

Elhelyezkedés: Kelet-Kréta, Heraklion régió
Koordináták: 35.294093, 25.428108

A népszerű kelet-krétai nyaralóváros, Stalis strandjait a teljes kiépítettség, beach bárok hosszú sora, és homokos part jellemzi.


Stalis Kréta sziget egyik legnyüzsgőbb települése, ugyanis a keleti oldal idegenforgalma főként erre a régióra csoportosul. Herakliontól harminc kilométerre fekvő város Kréta repülőterétől sem esik messzire, mindössze fél órás táv. A szállodák és apartmanok hosszú sora előtt hosszan elterülő Stalis beach, avagy Stralis strandja északra néz, és sok más kelet-krétai tengerparttól eltérően nem szabdalják egymástól kisebb távolságokra lévő hullámtörők vagy sziklás félszigetek.

Stalis beach (Stalis strand Kréta)

A part menti út viszonylag kis részen fut egyből a tengerpart mögött, ugyanis az aszfaltcsík Stalis központjában kicsit eltávolodik a víztől, de ott kis utcák és sikátorok visznek a víz felé. A föveny meglehetősen hosszú Kréta szigetének ezen részén, de egyben keskeny is: a legtöbb helyen néhány sor napernyő mögött egyből a bárok és tavernák várják a vendégeket, nagyobb hely kihagyása nélkül.

Stalis beach, Kelet-Kréta

Aki szereti az aktív pihenést a parton, Stalis strandján azok is megtalálhatják a számításukat, ugyanis vízisportolásra is lehetőség van a Slalom Water Sports, a Skyride Watersports, Seawolf, stb cégek jóvoltából. Vízibiciklit, kenut lehet kölcsönözni hullámmentes víztükörnél, illetve a banán, a jet-ski, vagy a vízisí kipróbálásával is lehet növelni az adrenalint, így a tengerben fürdés és napozás csupán egy lehetőség a tucatnyi közül.

Stalis strand információk Kréta sziget keleti rész

Stalis strandja (Stalis beach, Paralia Stalida) fövenye barnás-sárgás homokkal és helyenként aprókavicsokkal borított, néhány sziklás szakasszal. Fürdőcipő az esetek nagy részében nem szükséges errefelé, a tenger pedig viszonylag lassan mélyül, hogy a kevésbé gyakorlott úszók is tudják élvezni a fürdést. Mivel ez a kelet-krétai nyaralóváros strandja észak felé néz, a sziget ezen oldalára időnként jellemző hullámzás itt is előfordulhat.

Stalis strandja, Kréta

Hol érdemes szállást foglalni Stalisban?

Stalis városát Kelet-Krétán leginkább akkor érdemes választani, ha kedveljük a nyüzsgést, rengeteg bár, taverna, ajándéküzlet és idegenforgalmi szolgáltatás között szeretnének nézelődni és sétálgatni. A településen szó szerint mindenféle kategóriájó szálloda és apartman várja a vendégeket, de természetesen itt sem mindegy, hol szállunk meg. Lássuk, miket értékelnek, és mikről vannak jó véleményekkel a Krétára utazók.

Természetesen idén is a sokak által ajánlott utasbiztosítást érdemes megkötni akár szervezett nyaralás, akár egyéni utazás esetén, melyről itt írunk, online kalkulátorral.

További szállások Stalis városban, Kelet-Kréta nyaralócentrumában….

Stalis Kelet-Kréta strand szálloda, hotel, apartman vélemények

Stalis strand információk

Part: Homok / aprókavics / sziklás
Víz: Zöldeskék, lassan mélyülő
Kiépítettség: bérelhető napernyők és napágyak, bárok, tavernák, vízisport
Egyéb nevek,írásmódok: Paralia Stalis, Paralia Stalida, Stalida beach

Kellemes pihenést kívánunk Kelet-Kréta nyüzsgő nyaralóvárosa, Stalis strandján!

NÉPSZERŰ: Ne felejtsd el utazásod előtt megnézni és megkötni a 2022-es krétai, illetve görögországi nyaralásokhoz ajánlott utasbiztosítást!

Kréta ajánlat, mit érdemes

Kattints ide, hogy milyen utasbiztosítást érdemes kötni idén, és miért! A sokak által kedvelt, népszerű hasznos információ mellett utasbiztosítást kalkulátort is találsz, ahol egy perc alatt meg is tudod kötni a számodra legideálisabb csomagot.

Scroll to Top